Prima pagină » VIDEO Câteva femei au cumpărat, din donații, aparatură medicală vitală cu mai puțini bani decât dau autoritățile pe festivaluri

VIDEO Câteva femei au cumpărat, din donații, aparatură medicală vitală cu mai puțini bani decât dau autoritățile pe festivaluri

Câteva femei au umplut de ridicol întreaga clasă politică botoșăneană. Cu mai puțini bani decât multe dintre mașinile de serviciu ale politicienilor, femeile care coordonează activitatea ONG-ului Salvați Copiii au reușit să adune din donații 28.400 de euro și au cumpărat aparatură medicală vitală pentru Maternitatea Botoșani pentru născuții prematur.

Cu mai puțini bani decât cheltuie Consiliul Județean pe festivaluri, cu mai puțini bani decât vrea să dea Primăria Botoșani pe pietrele de curling sau pe festivalul toamnei, doamnele de la Salvați Copiii se află la a patra donație pentru Maternitatea Botoșani și au ajuns la aparatură cumpărată pentru Botoșani în valoare de 88.000 euro.

 

 

Salvați Copiii a donat, marți, un ventilator neonatal și un ecograf performant în valoare de 24.800 euro.

Amalia Năstase, unul dintre ambasadorii Salvați Copiii și care este fosta soție a lui Ilie Năstase, a venit la Botoșani pentru a aduce aparatură medicală vitală de 28.400 euro, alături de Gabriela Alexandrescu, președine executiv Salvați Copiii, Camelia Iordache, președinte Filiala Salvați Copiii Suceava. Medicii Livia Mihalache, manager al Spitalului Județean de Urgență Mavromati, și Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie Spitalul Județean Botoșani, au mulțumit celor din Salvați Copiii pentru donațiile făcute.

 

”Aparatura e WOW. Putem să facem mult mai multe pentru prematuri cu aceste aparate decât făceam până acum”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, unul dintre cei mai apreciați specialiști ai spitalului.

Și Livia Mihalache a spus că în acest an se va rezolva și problema pompelor de sâni.

 

În anul 2017, în Botoșani, au avut loc 2690 de nașteri, din care 232 premature, iar în primele nouă luni ale anului 2018 au venit pe lume 1945 de copii, dintre care 179 prematur.

 

Secția de neonatologie dispune de doar 7 incubatoare funcționale pentru prematuri și un ventilator foarte vechi.

”Echipamentele medicale lipsă sau uzura celor existente reprezintă una dintre cauzele majore care influențează negativ rata mortalității infantile. Noi vorbim cu medicii, facem o analiză detaliată a fiecărei maternități și astfel, piatră cu piatră, ridicăm practic un sistem medical care să îi salveze pe nou-născuții prematur”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii.

La conferința de predare a aparaturii de către Salvați Copiii au fost prezente și câteva mămici de prematuri, cu tot cu bebelușii lor, care au adus flori atât medicilor cât și reprezentantelor ONG-ului în semn de mulțumire pentru că s-au zbătut pentru viața copiilor lor.