Prima pagină » VIDEO Iftime a terminat Radiografia economică a județului: E jale! 8 din 10 elevi vor să plece din județ. Niciun părinte nu-și vrea copilul sudor
Economic

VIDEO Iftime a terminat Radiografia economică a județului: E jale! 8 din 10 elevi vor să plece din județ. Niciun părinte nu-și vrea copilul sudor

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani a finalizat proiectul ”Radiografia economică a județului Botoșani – Oportunități”, finanțat de Consiliul Județean Botoșani și realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, a declarat că rezultatele proiectului sunt incredibil de proaste pentru economia județului.

”E jale! 8 din 10 elevi vor să plece din județ, în străinătate sau în alte județe cum ar fi Cluj sau Iași… Nimeni nu mai vrea muncitor. Niciun părinte nu-și vrea copilul sudor. … Cei mai mulți dintre tineri vor să lucreze la stat… de la medici la funcționari”, a fost descrierea pe scurt făcută de Valeriu Iftime rezultatului Radiografiei economice a județului Botoșani.

 



Proiectul a avut trei obiective principale, primul fiind creșterea nivelului de implicare a elevilor din județ prin participarea activă la realizarea unui studiu privind economia județului, iar al doilea a fost identificarea oportunităților de dezvoltare a județului prin prisma nevoilor elevilor din anii terminali ai liceelor din județ, iar al treilea a fost promovarea implicării tinerilor în în dezvoltarea comunității județene.

Grupul țintă a fost format din 1000 de elevi din liceele județului care au completat chestionare cu privire la oportunitățile

 

Prezentarea proiecutului a fost făcută într-o conferință susținută la sediul Camerei de Comerț și la care au participat elevi din grupul țintă, reprezentanți ai societății civile, ai mediului de afaceri și presa.

BanulBotosanean.ro va detalia în mai multe articole rezultatele evidențiate în Radiografia economică a județului Botoșani – Oportunități.

 

loading…