Prima pagină » Flutur anunță că Modern Calor rămâne fără furnizor de gaz și orașul riscă să rămână fără apă caldă de vineri
Administrație

Flutur anunță că Modern Calor rămâne fără furnizor de gaz și orașul riscă să rămână fără apă caldă de vineri

Populația, firmele și instituțiile bugetare racordate la Modern Calor, compania Consiliului Local care furnizează agent termic în sistem centralizat, riscă să rămână fără apă caldă începând de la sfârșitul săptămânii.

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani, a declarat că de la sfârșitul acestei săptămâni Modern Calor va rămâne fără contract cu un furnizor de gaze naturale.

”Furnizorul de gaz pentru Modern Calor a denunțat contractul înainte de expirare, termen care era la sfârșitul lunii. Suntem într-un impas”, a declarat primarul Cătălin Flutur.



 

 

Acesta a spus că prețul gazului a crescut cu 35% în acest an și de la 87 lei mc a ajuns la 120 lei mc și că numărul firmelor patronate de ”băieții deștepți” a crescut de la 20 la peste 120 în ultimii ani, iar prețurile sunt cam la fel de mari la toți. Primarul Cătălin Flutur a spus că este posibil ca autoritățile locale să facă o plângere la Consiliul Concurenței pentru a reclama o posibilă înțelegere cu privire la prețul de furnizare a operatorilor privați.

Scumpirea gazului nu putea fi preconizată de șefii Modern Calor, dar mai lipsa unui contract cu un furnizor de gaz metan ar pune firma Consiliului Local în imposibilitatea de a mai funcționa. De asemenea, Flutur susține că urmează o scumpire a gigacaloriei din cauza creșterii prețului la gazul metan.

Primarul Flutur a precizat că Modern Calor ar avea nevoie de aproape 4 milioane lei, adică aproape un milion de euro, pentru a achita în avans o factură la gaz către un alt furnizor și precizează că o soluție ar fi ca șefii Modern Calor să obțină un contract cu Romgaz, compania statului român.

 

 

loading…

 

 

Totodată, Flutur susține că actuala conducere a Modern Calor, în principal directorul Florin Sandu, i-a întors spatele de când este din nou primar și spune că acum se implică pentru că este o problemă a municipalității.

”Până azi nu am avut nicio cale de comunicare cu conducerea Modern Calor. Au spus că ei sunt ei, că AGA e a lor, că CA-ul e al lor, că managerul e numit de ei. Până azi nu am avut subiect de dialog și nu puteam să mă bag. Dar cetățeanul care nu are apă caldă poate de vineri știe că vinovat este primarul nu cei de la Modern Calor”, a declarat primarul Flutur.

Reprezentanții Modern Calor susțin că se negociază cu mai mulți furnizori de gaze naturale pentru obținerea unui preț bun și că nu există riscul de a se opri funcționarea companiei din cauza acestui motiv.

 

Loading…