Prima pagină » Un deputat s-a alăturat unei campanii de educație sexuală și parentală în trei comune

Un deputat s-a alăturat unei campanii de educație sexuală și parentală în trei comune

Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, s-a alăturat campaniei Direcției de Sănătate Publică desfășurată în trei comune din județ și care vizează activități de consilier socială, educație sexuală și contraceptivă, planing familial, educație parentală, suport și orientare.

Campania se desfășoară în comunele Bălușeni, Cristești, Coșula.

Grupul țintă îl reprezintă mamele minore, femeile care și-au abandonat sau se găsesc în situația de a-și abandona copilul sau copiii din județul nostru, adolescente active sexual, femei gravide cu o stare materială precară.



 

 

Emoționată și în același timp îngrijorată de situația alarmantă în care se află aceste viitoare mame, mi-am dorit să le fiu aproape, să le ascult poveștile și să le dau un sfat în dubla mea calitate de medic pediatru și mamă, să le dăruiesc haine noi pentru copilași și lucruri pentru igiena lor personală. Bucuria lor, ca răspuns la gestul meu, mi-a confirmat încă o dată faptul că orice ajutor este bine-venit.

Mulțumesc primarilor și autorităților locale din cele trei comune pentru susținere și implicarea în această acțiune, a declarat medicul Tamara Ciofu, deputat PSD.

Prin această campanie se dorește creșterea gradului de implicare a comunității locale și a celorlalte instituții ale statului în ceea ce privește eliminarea riscului de excluziune socială a mamelor sau a viitoarelor mame, ca urmare a sărăciei și lipsei de informare.