Prima pagină » Motivul secret al întâlnirii dintre Iohannis și Dăncilă a fost deputatul Răzvan Rotaru

Motivul secret al întâlnirii dintre Iohannis și Dăncilă a fost deputatul Răzvan Rotaru

Răzvan Rotaru, deputat PSD. Sursa: Facebook
Răzvan Rotaru, deputat PSD. Sursa: Facebook

Atacul prelungit al tânărului deputat botoșănean social-democrat Răzvan Rotaru la adresa președintelui Klaus Iohannis a fost de fapt motivul secret al întâlnirii pe care președintele țării a solicitat-o premierului Viorica Dăncilă.

De câteva luni, Răzvan Rotaru și-a făcut un obicei de a ataca Palatul Cotroceni și de a fi extrem de critic la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Acesta din urmă a făcut apel la premierul Viorica Dăncilă folosind drept paravan pentru întâlnire problema politicii externe și a poziției României față de mutarea Ambasadei SUA din Israel. În realitate, Iohannis a vrut să se întâlnească cu Dăncilă pentru a încerca să o convingă pe aceasta să își folosească puterea în PSD pentru a întrerupe atacurile lui Răzvan Rotaru, deputatul de Botoșani.




Acesta este cel mai posibil visul pe care l-a avut Răzvan Rotaru cu o noapte îniante de a trimite presei un comunicat de presă în care îl acuză pe Iohannis că îi sabotează pe fermierii români.

Serios, Răzvan Rotaru?

Ești cel mai tânăr parlamentar al PSD Botoșani și … ieși cu asta. Pe bune?

Am crezut că Rotaru s-a oprit din ”politica la nivel înalt”, când vorbea doar despre teme de politică externă, și revine cu picioarele pe pământ, că este un tânăr politician care își dă seama că problemele locale sunt cele mai bune subiecte pe care poți câștiga capital electoral dacă te implici în rezolvarea lor.

Acum, că doamnele Ciofu și Huncă se ocupă de sănătate, respectiv învățământ, că liderul Doina Federovici e cu problemele de infrastructură, că Trufin e cu agricultura, este de notorietate, dar că Rotaru este parlamentarul botoșănean al partidului aflat la Putere care se ocupă de problemele de politică externă și de relația cu președintele României… nici măcar cei din PSD Botoșani nu au aflat.

 



 

Dacă Marius Budăi este ditamai președintele de Comisie Buget Finanțe Bănci și Costel Lupașcu nu este gay și face concurs cu elevii pe care îi pune să deseneze cum va arăta Teatrul Eminescu, era normal ca Rotaru să încerce măcar să arate că el poate fi mai mult de atât.

Probabil a vrut să spună că nu e gay, dar subiectul era luat deja de un alt coleg, așa că … Iohannis, că oricum habar nu are cine e Răzvan Rotaru de la Botoșani și nici nu cred că va citi vreodată mesajele transmise de acesta.

Ciudat este că Rotaru vrea să candideze la Primăria Botoșani dar ținta lui e Iohannis.

Domnule deputat, sunt probleme în municipiu și județ pe care dacă te apuci să le rezolvi nu doar că te vor ajuta ca imagine, dar s-ar putea chiar să îți aducă și voturi pe viitor.

Da, e nasol să spui de belelel din județ că acolo e Costică Macaleți și … știm, nu te lasă, nu ai voie.

La municipiu e oarecum ușor să spui tu ca deputat PSD că nu se lucrează, dar riști ca mesajul să fie citit și de oameni care mai gândesc și atunci va trebui să le explici că social-democrații sunt majoritari, că vicele Cosmin Andrei este la al doilea mandat, că … nasoale.

Oricum… aveai la dispoziție o căruță de probleme ale botoșănenilor de care să te ocupi, dar … parcă ai fi deja la al patrulea mandat de parlamentar și te pregătești de pensionare.

 

Bogdan CALINIUC