Prima pagină » Gravidele de la țară, transport gratuit până la medicul ginecolog. Examenele de depistare a trombofiliei, gratuite
Știri locale

Gravidele de la țară, transport gratuit până la medicul ginecolog. Examenele de depistare a trombofiliei, gratuite

Un nou pachet de măsuri vine în sprijinul gravidelor și a copiilor. Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, a anunțat că transportul gravidelor domiciliate în sate va fi suportat din bugetul Casei Asigurărilor de Sănătate.

”Introducerea în contractul cadru în pachetul de servicii către persoanele asigurate, strict gravide, a transportului pentru efectuarea analizelor biologice și examenelor clinice complentare în vederea urmăririi sarcinilor. Din păcate doar 36% din femeile gravide beneficiază de o urmărire corectă a sarcinii, iar din acest motiv mortalitatea maternă în unele județe a înregistrat o creștere accentuată care a dus țara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană. La Botoșani nu avem niciun deces matern și este un lucru îmbucurător”, a declarat Tamara Ciofu.




Aceasta a spus că din cele mai îndepărtate sate ale județului, gravidele vor putea călători gratuit cu un mijloc de transport în comun până la cel mai apropiat cabinet ginecologic.

Mai mult, controlul clinic pentru depistarea precoce a trombofiliei va fi suportată de bugetul Sănătății.

”Sunt multe gravide care au pierdut sarcinci pentru că nu a fost investigată trombofilia”, a completat medicul Tamara Ciofu.