Prima pagină » Cei mai puternici oameni de afaceri au venit la întâlnirea cu Iftime, noul președinte al Camerei de Comerț
Economic

Cei mai puternici oameni de afaceri au venit la întâlnirea cu Iftime, noul președinte al Camerei de Comerț

Întâlnirea convocată de omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a județului Botoșani, cu cei mai puternici business-mani a adus la aceeași masă cele mai puternice afaceri derulate în județ, în domeniile lor.

Mai mult de 60 de oameni de afaceri au dat curs invitației lui Iftime de a discuta despre viitorul Camerei de Comerț și despre cel al mediului de business din județ.

 

 

 

”Vă invit să veniți să deveniți membri ai Camerei de Comerț. Eu nu primesc bani de la Camera de Comerț, o fac ca un tip de responsabilitate civică. Cred în sinergia oamenilor de aici. Am văzut companii din alte locuri și există o solidaritate a oamenilor locali de afaceri. Camera de Comerț poate deveni un liant, asta înseamnă măcar să încercăm. Nevoia de a comunica necazurile și bucuriile noastre este mare, măcar la două luni să ne vedem, să putem comunica. Numai dacă nu o încercăm nu ne dăm seama dacă ne lipsește sau nu”, a declarat Valeriu Iftime.

Acesta a precizat că importanța afacerilor private este colosală deoarece în economia de astăzi ele aduc impozite la bugetul de stat.

 

 

”Mai uniți sunt bogații din orașele bogate decât la noi. Avem foarte multă forță, dar disipată. Nu fac o revoltă a oamenilor de afaceri, dar industria este motorul oricărei lumi. Impozitele vin din valoare reală adăugată, iar asta o facem noi, fără lipsă de modestie, o facem noi, companiile care fac profit. Profitul real înseamnă impozite reale. O zonă care nu are o industrie puternică, are motorul înfundat. Dacă nu vom ști să investim, să-i promovăm pe oamenii de afaceri, să-i susținem, nu avem nimiv. Toți suntem bogați, avem de toate. Dar nimeni nu știe … Să nu vă așteptați la compasiune de nicăieri. Dacă vreți ajutor și compasiune vă oferim noi, nu întâmplător sunt Camere de Comerț de pe vremea lui Cuza”, a completat omul de afaceri Valeriu Iftime.

Acesta le-a cerut business-manilor prezenți să intre în Camera de Comerț, deoarece are doar 38 de membri, să contribuie pentru a crea un buget care să permită acesteia să înceapă să lucreze pentru mediul de afaceri.

 

 

La întâlnirea convocată de Camera de Comerț au venit, printre alții, Tonino Boldea(Five Continents), Cornel Șfaițer (Prodalco – Voronskaya), Mirel Vlas (Tehnic Asist), Florian Moruzi(Casa Pâinii), Ciprian Bidașcă (Mecanex), Adrian Bidașcă(Pita Impex), Agnes Holca(Rolana Tex), Dana Gavriliuc(Lux-Ro), Mihai Vrăjitoru (Conrec), Mihai Tincu (Rapsodia Conf), Manuel Popa (Conted), Paul Tomescu(Restaurant La Strada), Ovidiu Năstase(reprezentat Formens), Ciprian Huțanu(Dom Auto), Sorin Cornilă(Powerline), Ducu Bucșinescu (Pensiunea Fată Verde), Ionel Roșu (rețeaua de magazine Admir), Ciprian Andronache (Frizeria La brici), Călin Ailoaie(Stas-Mobila).

De asemenea, Cristian Andrici(agribusiness), Bogdan Dăscălescu(creșterea păsărilor) au fost prezenți la întâlnire, la fel ca și un reprezentat al lui Gheorghe Ciubotaru, președintele consiliului de administrație al Electroalfa.