Prima pagină » O fabrică anunță oprirea producției și concedieri colective dar are creștreri uriașe pe Bursa de la București
Economic

O fabrică anunță oprirea producției și concedieri colective dar are creștreri uriașe pe Bursa de la București

Cum funcționează totuși Bursa? O firmă care anunță oprirea producției și disponibilizări colective înregistrează cele mai mari creșteri pe Bursa de Valori București.

Este vorba despre Grupul industrial Electrocontact, deținut în majoritate de omul de afaceri Gabriel Chiriac.

Dacă în urmă cu două zile avea o creștere de peste 4%, în data de 8 februarie acțiunile Electrocontact Botoșani au crescut cu 12,5 în data de 8 februarie.



Creșterea este în opoziție totală cu anunțurile oficiale ale companiei pe piața națională și internațională.

Creșterea pare a fi una cel puțin ciudată, având în vedere că în ianuarie compania anunța ”Consiliul de administrație informează acționarii că în cadrul procesului de restructurare a activității de prodcuție s-au realizat următoarele: oprirea temporară a procesului de producție”.

 

De asemenea, în ianuarie conducerea Electrocontact anunțat și finalizarea acțiunii de disponibiliare colectivă a personalului.

”Referitor la valorificarea prin vânzare a unor active care nu vor mai fi necesare viitoarei organizări, Consiliul de Administrație a decis: valorificarea mijloacelor fixe amortizate integral și uzate tehnic și moral prin vânzare ca deșeu fier vechi.; valorificarea prin vânzare, prin licitație publică a imobilulu Apartament situat în București”, a transmis compania Electrocontact SA.