Prima pagină » Deputat botoșănean, atac la guvernatorul Mugur Isărescu: BNR este a României nu a Băncilor din România
Politică

Deputat botoșănean, atac la guvernatorul Mugur Isărescu: BNR este a României nu a Băncilor din România

Deputatul botoșănean Marius Budai, în calitate de vicelider al Grupului PSD și membru al Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci din Camera Deputaților a reacționat față de creșterea ROBOR și modul în care îi afectează această creștere pe românii cu credite.

Prezent ieri, în emisiunea Chestiuni de lămurit, moderată de Liviu Rădășanu pe postul Rapsodia TV, parlamentarul botoșănean a lansat un atac la guvernatorul Mugur Isărescu și la Banca Națională a României despre care spune că este a țării și nu a băncilor din România.

 

“BNR este Banca Națională a României și nu Banca Națională a Băncilor din România. Trebuie să apere interesele cetățenilor și să intervină în cazul creșterii ROBOR. Când ROBOR crește, înseamnă că băncile se împrumută între ele la o dobândă mai mare, altfel spus banul e mai scump. Ori, dacă ele se împrumută la dobânzi mai mari, ar fi firesc și dobânda plătită către populația care are depozite în bănci să fie mai mare, ceea ce nu se întâmplă. M-am adresat, în scris, direct Guvernatorului BNR și aștept de la domnia sa un răspuns și o poziție fermă față de creșterea ROBOR”, a declarat deputatul social-democrat Marius Budăi.

 

Acesta a ținut să precizeze că în ultima perioadă creșterea ROBOR vine concomitent cu intervenția primului ministru pe tema băncilor care nu au plătit impozite în România de-a lungul mai multor ani și coincidența ar fi prea mare.

Nu este pentru prima dată când parlamentarii PSD atacă șeful Băncii Naționale a României.