Prima pagină » Are 31 ani, este frizerul personal al lui Carmen Iohannis, e cel mai cautat trainer din țară și a venit la cea mai tare frizerie
Știri locale

Are 31 ani, este frizerul personal al lui Carmen Iohannis, e cel mai cautat trainer din țară și a venit la cea mai tare frizerie

Un om de afaceri local a oferi angajaților lui un super cadou, le-a adus idolul lor din punct de vedere profesional să le fie trainer.

Are 31 de ani, este frizerul personal al soției președintelui României, are în Cluj un salon de 400 mp, pe patru nivele, cu 40 de frizeri, și a venit în Botoșani să ofere un traning celei mai în vogă frizerii de pe plan local.

Eduard Dabican este Ambasador L’Oreal Professionnel, co-fondator Boudoir Prive Studio și fondatorul ED Education, după 13 ani de experiență în care s-a specializat la academii precum Vidal Sassoon, Tony and Guy, Alexandre de Paris, Haute Coiffure Paris, Intercoiffure Mondiale.



Pe 30 noiembrie a venit la Botoșani la invitația lui Ciprian Andronache, fondatorul frizeriei La Brici, pentru a oferi un traning celor cinci frizeri ai săi.

”Nu este prima dată când îl cunosc pe Ciprian și am avut ocazia să schimb ideii și păreri cu el și mă bucur că am ajuns să lucrez cu echipa lui”, a declarat Eduard Dabican.

La Botoșani, Dabican și-a luat și familia, soția și cele două fetițe ale sale, și va rămâne până vineri la amiază.



Frizeria prezentată cu planșe, foarte multe date tehnice, trenduri, dusă la alt nivel

Ciprian Andronache l-a adus pe Eduard Dabican la Botoșani doar pentru cei cinci frizeri ai săi doar pentru că acesta este idolul lor.

”El este idolul lor și au avut mari emoții înainte de întâlnirea cu el. Frizerii de la La Brici sunt cei mai buni din Botoșani, dar vreau să-i duc la următorul nivel profesional, iar pentru asta l-am adus pe Eduard Dabican, care este cel mai bun în domeniu și este cel mai căutat trainer din țară”, a declarat omul de afaceri Ciprian Andronache.

Dabican a venit la Botoșani și a oferit în primul rând lecții de atitudine profesională, i-a învățat pe frizerii botoșăneni cum să-și cunoască clienții, cum să îi cucerească, cum să îi mențină în prin munca lor, dar mai ales prin atitudine.

Termenii folosiți, modul în care au fost explicați au arătat câtă pasiune pune acesta în munca pe care o face, dar și cât de profesionist este. Iar Andronache le-a oferit celor cinci frizeri de la La Brici ocazia de a trece peste multe etape și de a economisi foarte mult timp prin know-how-ul primit de la Dabican, pentru a păși în următoarea etapă profesională.

După partea teoretică, Dabican și frizerii de la La Brici au trecut la practică, unde celebrul trainer a arătat LIVE de ce este atât de căutat și de ce este cel mai bun din domeniul său. Câteva modele, fete și băieți, au fost tunși de Dabican și după tehnicile acestuia, rezultatele fiind pe măsura așteptărilor.



Ce a făcut Andronache pentru angajații lui… o raritate

Tânărul trainer spune că oamenii de afaceri care vor ca businessul lor să fie cu o treaptă peste ceilalți își specializează angajații, fie și cu riscul ca aceștia să plece.

”Eu lucrez mult cu oameni care fac trainer în toată industria. Lorand Soares spune că ”Prefer ca decât să am oameni proști care să rămână în firmă, să am oameni deștepți chiar dacă pleacă”. Cel prost, din punct de vedere al meseriei, nu face altceva decât să îmi ducă firma în jus, pe când celălalt mă poate ajuta să cresc. Proprietarii de frizerii sunt dispuși să investească în angajați doar dacă vin dintr-o zonă antreprenorială și înțeleg nevoia de evoluție, de schimbare, spre deosebire de cei cu o mentalitate ușor învechită care merg pe principiul ”merge și așa”. Asta este diferența”, a completat Eduard Dabican.

Frizerii botoșăneni pe care i-a pregătit joi au fost fascinați de tehnicile prezentate de Debican și de personalitatea acestuia.



Frizerul lui Carmen Iohannis

Unul dintre cei mai cunoscuți clienți ai săi este Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis. Subiectul este tratat cu rezervă de Dabican din cauza protocoalelor pe care s-a angajat să le respecte în ceea ce privește confidențialitatea.

”Doamna Iohannis este o personalitate deosebită și de fiecare dată când vrea un alt contur la frizură, când vrea schimbări de nuanțe ale părului mă deplasez la Sibiu”, a declarat Eduard Dabican.



Ce rezultate profesionale are Eduard Dabican

Dabican a susținut traininguri cu peste 20.000 de coafori în Pakistan, a fost trainer la Masterclass Cut&Style pentru L’Oreal Professionnel Business Forum, cu 2.000 de coafori din 28 de țări, a  reprezentat România la Cupa Mondială de Coafură “Intercoiffure” la Paris, a fost nominalizat la Glamour Beauty Awards 2017 și a fost director artistic pentru Shooting IT Girls – imagine castigatoare a locului I național. De asemenea, a realizat pictoriale în diverse publicații naționale – ELLE, Beau Monde, Bolero, Glamour, Intercoiffure Romania, Estetica, etc. Totodată, Dabican a semnat editoriale în publicații de profil din USA și UK.