Prima pagină » Trebuia să fie un banal spectacol, dar a ieșit ceva superb: teatru, muzică LIVE, dansuri, ”Hai la Botoșani” – reinterpretat

Trebuia să fie un banal spectacol, dar a ieșit ceva superb: teatru, muzică LIVE, dansuri, ”Hai la Botoșani” – reinterpretat

Când dascălii își fac munca, iar elevii nu uită că sunt … elevi, chiar dacă acasă sunt prinți și prințese, când părinții completează acest cerc al vieții atât de important totul iese așa cum trebuie, perfect pentru toți cei implicați.

Zilele Școlii nr. 17 din Botoșani s-au încheiat miercuri și printr-un spectacol de o calitate cum mai poți vedea doar la licee, și nu la toate.

Vasile Asiminicesei, directorul general al Școlii 17, și-a invitat colegii la un spectacol pe care unii se așteptau să fie de nivel cel mult mediu, având în vedere că erau implicați elevi de clase primare și gimnaziu. Ce a ieșit a surprins pe toată lumea.



Elevii s-au întrecut pe ei și au demonstrat că generațiile tinere sunt extrem de talentate dacă cei care îi îndrumă știu să le pună calitățile în valoare.

Corul Școlii 17 a fost reînființat după mulți ani de către profesorul Valentin Lupu, iar ansamblul folcloric Hora a fost reactivat chiar de directorul Vasile Asiminicesei într-o nouă componență. Ambele, atât corul, cât și ansamblul folcloric în actuala componență, au avut prestații extraordinare deși se muncește de doar două luni, inclusiv perioada de selecție.

Cele două grupuri au fost completate de momente individuale individuale incredibile, cum ar fi cel al Aidei Olariu, elevă în clasa a VI-a C, premiantă la un concurs internațional, dar și duetul copiilor familiei Asiminicesei, cei care au cântat muzică folk și o colindă acompaniați de chitară.  De o foarte bună calitate a fost și momentul muzical oferit de eleva Lucia Luca și cele trei colege ale sale, Lucia fiind super-premiată la dansuri moderne.



Corul școlii a fost fabulos cu adevărat printr-un cover al piesei ”Hai la Botoșani”, liniei melodice i-au fost adăugate versuri care pot fi cu ușurință catalogate drept ”Imnul Școlii”.

Momentul de teatrul oferit de elevii acestei școli te duce cu gândul la piesele puse în scenă de liceenii atât de talentați din oraș care activează în trupe de teatru de ani buni.

Apoi, dansuri moderne, dansuri populare, trupă de fluierași, toate acestea s-au completat perfect și au dus la ceva ce din punct de vedere calitativ a depășit orice așteptare.

Tot spectacolul s-a încheiat cu un ceremonial religios susținut pentru sfințirea cancelariei și a câtorva clase proaspăt renovate în acest an.

Școala 17 a obținut în acest an cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională, dintre școlile gimnaziale, un rezultat perfect pentru cei 28 de ani de existență.