Prima pagină » Vezi de ce CSM a repus-o pe funcție pe Stăncescu și când ar putea aceasta să fie din nou suspendată
Știri locale

Vezi de ce CSM a repus-o pe funcție pe Stăncescu și când ar putea aceasta să fie din nou suspendată

Consiliul Superior al Magistraturii Secție Procurori a decis repunerea pe funcția de prim-procuror al Ralucăi Stăncescu, care este anchetată pentru fapte de corupție de Direcția Națională Anticorupție. Decizia CSM a fost ”forțată” de hotărârea judecătorilor de a o scoate din arest preventiv pe Raluca Stăncescu și a o pune sub control judiciar pentru 60 de zile începând cu 24 august. După această schimbare, nu mai era niciun motiv legal pentru ca Stăncescu să fie suspendată din funcția de șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.


Potrivit art. 62 din Legea 303/2004, un judecător sau un procuror este suspendat din funcție atunci când: A fost trimis în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni; Când față de acesta s-a dispus arestarea preventivă sau arestul la domiciliu; Când suferă de o boală psihică care îl împiedică să-și exercite funcția; Când a fost sancționat disciplinar în condițiile art. 100 litera d.

Practic, CSM nu a avut alceva decât să adopte repunerea Ralucăi Stâncescu pe funcție.

Aceasta însă riscă să fie din nou suspendată dacă DNA o va trimite în judecată, deoarece prima condiție în care un procuror sau judecător este suspendat este tocmai aceasta.

Raluca Stăncescu nu a fost astăzi la locul de muncă, chiar dacă revenirea pe funcție a fost stabilită cu data de 24 august, iar reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani spun că nu au primit nimic oficial de la CSM, încă.