Prima pagină » Liberalii au dat în pesediști ca în hoții de cai: Mincinoși… demagogie… zero investiții… cei mai slabi
Politică

Liberalii au dat în pesediști ca în hoții de cai: Mincinoși… demagogie… zero investiții… cei mai slabi

Cristian Achiței, Costel Șoptică și Cătălin Rotundu

Prima conferință de presă a liberalilor botoșăneni din această toamnă a semănat cu o execuție publică a actualei puteri. Liberalii au măturat pe jos cu Doina Federovici, Costică Macaleți și restul pesediștilor de frunte de la Botoșani.

Șoptică prevede un viitor sumbru românilor sub conducerea PSD

senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani

Senatorul Costel Șoptică, președintele PNL, deputatul Cristian Achiței și Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL, au expus public cele mai mari nerealizări ale actualei puteri și din mincinoși nu i-au scos pe pesediști.

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, a fost extrem de acid în caracterizările făcute pesediștilor: ”Acest Guvern poate fi acuzat că face un atentat la siguranța națională””Veți vedea și alte agenții și alte ministere care vor rămâne fără buget cât de repede””Se va crea un lanț și toate produsele se vor scumpi, se va ajunge la o creștere a prețurilor ca măririle de salarii să nu se regăsească în buzunarele românilor””Acest TVA split, o măsură care va îngreuna foarte mult activitatea agenților economici. Trebuie modificate toate softurile contabile, creat un nou cont, care va atrage după sine noi cheltuilei și va genera diminuarea cash-flow-ului. Va fi o degringoladă totală… Sper să îi convingem pe cei de la PSD și să renunțe””Demagogia celor de la PSD ne aduc în situația de a nu mai crede nimic din ceea ce ne propun dumnealor”.

Achiței despre investiții ZERO în județul în care PSD a primit multe voturi

deputatul Cristian Achiței, PNL Botoșani

Deputatul Cristian Achiței, singurul parlamentar botoșănean expert în infrastructură rutieră, a analizat nivelul investițiilor realizate de guvernarea pesedistă în județul în care PSD a obținut unul dintre cele mai bune scoruri din țară la ultimele alegeri parlamentare.

Achiței: ”Investiți zero în județul Botoșani, investițiile majore nu cele mici” ”Avem propagandă, propagandă de tip comunisto-pesedist. Îi rog pe tovarășii parlamentari PSD să se implice serios în a veni cu lucruri concrete pentru că i-au votat și arată din nou că le-au tras o mare țeapă””Drumul Botoșani-Ștefănești este rușinea județului… Am ajuns de râsul regiunii Moldova cu drumurile naționale””PSD conducerea CJ. De un an de zile plânge și tot plânge. Au avut cel mai mare buget din istoric, tot acel mare buget s-a pulverizat pe mici plombări pe Prăjeni care pare ca în fiecare lună distribuie salarii, în rest nu văd nicio investiței nouă””Să cer demisia conducerii CJ sau să stea trei ani și să aștepte alte județe să semneze contracte 70 milioane, noi să plângem în pumni și dezvoltarea județului va rămâne în întârziere””Avem de aface cu cea mai slabă conducere la nivelul CJ botoșani”.

Rotundu despre primăriile care o duc tot mai greu în guvernarea PSD

Cătălin Rotundu, secretar general al PNL Botoșani, primarul comunei Dîngeni

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni și secretarul general al PNL Botoșani, acuză PSD că din toate proiectele de investiții anunțate pentru autoritățile locale nu a finanțat nimic.

Rotundu: ”Știți vreo școală încheiată la lucrări, se va da în funcțiune? Aproape niciun UAT nu are banii necesari pentru asigurarea redactarea proiectelor SF și PT. La un moment dat ne întrebăm de ce apar arierate””Nici pentru proiectele anunțate anul acesta nu avem bani. Dacă la începutul lui 2018 nu vom primi vor rămâne la stadiul de campanie electorală””Nimeni nu a aluat în calcul faptul că nu avem banii pentru întreaga funcționare și trebuie să luăm banii de la dezvoltare pentru salarii. La Dângeni, Evidența populației este bugetată doar pentru jumătate de an. Sunt multe comune care nu mai au bani pentru salarii până la sfârșitul anului””De la AJOFM societățile fac solicitări pentru posturi dar beneficiarii de ajutor social nu sunt trimiși””Guvernul nu a dat banii pentru procesele câștigate de cadrele didactice și sindicate au început demersurile și trimit hârtii la executori”.