Prima pagină » Liderul PSD Botoșani anunță că anul acesta va fi licitația pentru autostrada Moldova-Ardeal
Politică

Liderul PSD Botoșani anunță că anul acesta va fi licitația pentru autostrada Moldova-Ardeal

senator Doina Federovici, președintele PSD Botoșani

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a anunțat că până la sfârșitul anului în curs va fi organizată licitația pentru proiectarea și execuția autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni, singurul proiect de infrastructură care poate redresa economic Moldova.

”Toți parlamentarii PSD din Moldova susțin acest proiect și nu doar la nivel declarativ. Dovadă stă deblocarea proiectului și realizarea pașilor legali: În acest moment Consiliile Județene Neamț și Iași au eliberat certificatele de urbanism in vederea elaborarii documentației pentru autorizarea lucrărilor de construcție privind construirea autostrazii Tg Mures-Ditrau-Tg Neamt- Iasi- Ungheni. Urmează eliberarea acordului de mediu. Până la sfârșitul anului vor fi scoase la licitație proiectarea si execuția lucrarilor. Declarațiile domnului ministru Razvan Cuc facute în prezenta Premierul Mihai Tudose sunt publice și au fost facute în luna iulie”, a declarat Doina Federovici.

Autostrada va lega Botoșani de vestul țării și al Europei: nu vom mai vorbi de potenția, ci despre oportunitate

Liderul PSD Botoșani susține că A8, autostrada Moldova-Ardeal, va conecta județul la vetul țării și vestul Uniunii Europene.

”Din punctul nostru de vedere chiar dacă nu traversează județul Botoșani realizarea autostrazii A8, va reuși sa conecteze județul la vestul țării și implicit la Europa, asigurând zonei o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică. Odată cu construirea autostrazii Târgu Mureș-Târgu Neamț –Iași – Ungheni vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite să nu mai discutam doar despre potențial, ci despre oportunitate, care ne va permite să exploatăm la maxim resursele economice, turistice și intelectuale de care dispunem”, a concluzionat Federovici.