Prima pagină » Botoşani va avea un Drum al Mănăstirilor. Ultimul tronson va fi asfaltat anul viitor

Botoşani va avea un Drum al Mănăstirilor. Ultimul tronson va fi asfaltat anul viitor

Judeţul Botoşani va avea un Drum al Mănăstirilor. Consiliul Judeţean a anunţat că va asfalta şi ultimul tronson din acest drum pentru a creea o legătură între cele ai vizitate mănăstiri din judeţul Botoşani.

 

Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că în următoarea perioadă se aşteaptă la semnarea contractului de finanţare pentru câteva dintre proiectele de modernizări de drumuri judeţene, inclusiv pentru cel dintre Pădureni, din comuna Coşula, şi Vorona.

“Noi am depus la Ministerul Dezvoltării şapte proiecte pentru a obţine finanţări pentru lucrări drumurile judeţene, inclusiv pentru Pădureni-Oneaga-Coşula. În următoarea perioadă vom semna finanţările şi vom scoate la licitaţie lucrările pentru care vom primi bani de la Ministerul Dezvoltării. Avem o preocupare deosebită pentru a promova turismul din Botoşani. Avem obiective frumoase, unice şi vom investi în continuare în dezvoltarea reţelei de drumuri pentru a facilita acesul la acestea, dar avem în lucru şi o strategie pentru turism şi când va fi finalizată o vom prezenta public”, a declarat Costică Macaleţi.

Drumul Coşula-Pădureni-Oneaga-Vorona face legătura, printr-o zonă superbă împădurită, între mănăstirile Coşula, cele două de la Zosin, Schit Oneaga, cele două mănăstiri din Vorona şi peştera sihaştrilor din codrii Voronei, peşterea Cuviosului Onufrie. De asemenea, în zonă sunt și biserici din lemn, cea de la Bălușeni fiind ctitorită în 1740. Traseul acestor mănăstiri poate fi completat cu vizite la mănăstirea Popăuți și bisericile Sfântul Gheorghe și Uspenia din municipiul Botoșani, precum și mănăstirea Agafton. 

În ultimii ani, Consiliul Judeţean a investit un proiect cu finanţare europeană de câteva milioane de euro în modernizarea Mănăstirii Coşula, ctitorită în 1535, iar la Zosin s-a construit din contribuţii private una dintre cele mai mari mănăstiri din România de după Revoluţie.