Prima pagină » Electrocontact, probleme la Bursă din cauza pierderilor. Conted pe plus, Comcereal scade urât, surpriza Forma

Electrocontact, probleme la Bursă din cauza pierderilor. Conted pe plus, Comcereal scade urât, surpriza Forma

Judeţul Botoşani are doar două companii ale căror acţiuni sunt tranzacţionate pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, iar alte două companii sunt pe piaţa AeRo.

Pe prima scenă a Bursei sunt Conted SA Dorohoi şi Grupul Industrial Electrocontact SA Botoşani, iar pe AeRo sunt tranzacţionate acţiunile Comcereal SA şi Forma SA, firmă care nu mai deţine nicio unitate de producţie dar care continuă să ruleze capital pe Bursă.

Cel mai mare preţ per acţiune îl are Conted, de 33 lei per unitate, cel mai mic îl are Grupul Industrial Electrocontact, de 0,0176 lei, cea mai mare scădere o înregistrează Comcereal, de minus 28,57%, iar surpriza o reprezintă fără îndoială firma Forma SA, fosta fabrică de maşini şi utilaje agricole, dar care nu mai are nicio unitate de producţie, fabrica din zona industrială fiind demolată. Forma are un preţ per acţiune e 5,98 lei, în creştere, surprinzător, cu 3,1%.

Potrivit lui Dumitru Miheş, un investitor pe Bursă, citat de ziarul Profit.ro, lichiditatea acţiunilor Electrocontact Botoşani este afectată de pierderile constante raportate în ultimii ani.

Comcereal are o problemă cu un litigiu pe un pachet de peste 10% din acţiuni şi asta afectează încrederea investitorilor, în fiecare zi pachetul fiind scos la vânzare.

 

 

Datele firmelor cu acţiuni pe Bursă în ziua de 11 iulie 2017:

Grupul Industrial Electrocontact: 0,0176 lei, 0% evoluţie faţă de ziua precedentă, în ultimele 52 de săptămâni cel mai mare preţ a fost de 0,2 lei

Conted: 33 lei per acţiune, cu plus 3,13%, cel mai mare preţ în ultimele 52 de săptămâni a fost de 47,9 lei

Comcereal: 5 lei per acţiune, în scădere cu 28,57%

Forma: 5,98 lei per acţiune, creştere 3,1%