Prima pagină » Portariuc: “Suspectă graba actualei conduceri, a domnului Flutur care vrea banii ACUM”

Portariuc: “Suspectă graba actualei conduceri, a domnului Flutur care vrea banii ACUM”

Ovidiu Portariuc, fostul primar al municipiului BotosaniFostul primar Ovidiu Portariuc a vrut să-i strice actualului edil-şef anunţul că a economisit 10 milioane lei prin refinanţarea creditelor totale ale municipalităţii de 85 milioane lei.

Declaraţiile lui Portariuc sigur vor provoca iritare pentru că acesta susţine că procedura refinanţării creditelor a fost începută de el în februarie 2016, continuând astfel jocul nesfârşit cu Flutur în care ambii susţin că au început aceleaşi proiecte.

Astăzi am aflat din presa locală că s-a finalizat o procedură pe care am început-o în februarie 2016 şi anume refinanţarea datoriilor municipiului Botoşani. Clar condiţiile de piaţă sunt net superioare acum, în concordanţă cu principalii indicatori macroeconomici, iar dobânzile mult mai mici rezultând economii la buget şi posibilitatea realizării de noi investiţii, a postat Ovidiu Potariuc pe contul său de Facebook.

Fostul primar a atins subiectul creditului contractat de el de la IFC şi pentru care Flutur l-a acuzat că l-a negociat extrem de prost pentru că a prevăzut plata unui comision de rambursare anticipată în valoare totală de 1,6 milioane lei. Lui Portariuc i se pare suspectă graba lui Flutur de a face rambursarea creditelor şi spune că în 2018 nu ar mai fi fost obligatorie plata acestui comision către IFC.

“În ceea ce priveşte rambursarea creditului IFC e bine de ştiut de către actuala conducere că rambursarea înainte de 2018 înseamna un cost de aproape 1, 6 mil lei, care se poate transforma în economie pentru bugetul local dacă rambursarea se va face în 2018. Din acest punct de vedere cam suspectă graba actualei conduceri, a domnului Cătălin Flutur care vrea banii acum şi nu peste jumătate de an sau maxim un an. Va fi foarte interesant de urmărit de către presă şi cetăţeni unde se vor duce aceşti bani, a completat Portariuc.