Prima pagină » Participare botoșăneană la stagiul internațional de arme tradiționale și tham

Participare botoșăneană la stagiul internațional de arme tradiționale și tham

In perioada 23-25.10.2015 a avut loc in localitatea Sacele –Brasov stagiul international de arme traditionale si tham the in organizarea Federatiei Romane de Arte Martiale , condus de Maestrul Pham Xuam TONG , fondatorul metodei Qwan ki do. Au participat 180 de practicanti din Romania, Moldova , Austria si Anglia. Din partea Asociatiei Judetene de arte martiale Botosani au participat 15 persoane. 

 

Stagiul a avut 3 sectiuni: arme de lemn ( baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 si 3 elemente, tonfa, sabie de lemn ), arme rare si arme taietoare (palos vietnamez, sabie , cutite de diferite forme si marimi, halebarda, lance, topor si long gian cu 9 elemente).
Gradul minim de participare a fost centura neagra .
Exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.
Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei.
Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.
„Aceasta deplasare a unui numar de 15 practicanti de arte martiale este un succes pentru Botosani din prisma dezvoltarii a Qwan ki do in judetul nostru. Dobandirea cunostintelor alaturi de un Mare Maestru este calea sigura catre evolutia fiecarui sportiv in parte, cat si a obtinerii de rezultate spectaculoase a cluburilor locale in competitiile nationale si europene ce le avem in pregatire in anul sportiv 2015-2016”, a declarat profesor Victor Trofin , centura neagra 3 dang, presedinte a AJAM Botosani.
Actiunea a fost finantata de Consiliul Judetean Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila pe anul 2015.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani