Prima pagină » Licitaţia de 10 milioane euro care poate îngropa judeţul în GUNOI la propriu

Licitaţia de 10 milioane euro care poate îngropa judeţul în GUNOI la propriu

Consiliul Judeţean Botoşani a programat în data de 7 septembrie una dintre cele mai importante licitaţii ale anului de care depinde dacă judeţul va fi sau nu îngropat în gunoi.

Cu o valoare de 42 milioane lei, aproape 10 milioane euro, licitaţia are denumirea oficială de „Contract de delegare a gestiunii prin concesionare a activităţilor de depozitare, tratare şi valorificare a deşeurilor municipale nepericuloase în Judeţul Botoşani – administrare a staţiilor de transfer, sortare a deşeurilor municipale şi administrare a depozitului de deşeuri”.

Practic se va stabili o firmă privată care va administra depozitul judeţean de deşeuri din satul Victoria, comuna Stăuceni, şi care va face bani din reciclarea gunoiului.

Licitaţia a mai fost ţinută în urmă cu o lună dar s-a anulat pentru că una dintre oferte a fost descalificată şi în cursă au mai rămas doar doi licitatori. Dacă şi de această dată se va întâmpla la fel sau va fi vreo contestaţie la rezultat, judeţul riscă să fie îngropat la propriu în gunoaie pentru că nu va mai avea unde să depună deşeurile din 2016 pentru că expiră toate autorizaţiile provizorii date gropii provizorii de la marginea municipiului Botoşani. Dacă CJ-ul nu va reuşi să stabilească o firmă care să administreze depozitul de la Stăuceni, atunci fie nu vom mai avea unde depozita gunoiul, fie îl vom duce în alte judeţe dar la costuri mult mai mari.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani