Prima pagină » Vom avea o BIJUTERIE de stadion! Iftime, Şfaiţer şi Portariuc s-au înţeles

Vom avea o BIJUTERIE de stadion! Iftime, Şfaiţer şi Portariuc s-au înţeles

Mulţi nu au crezut că FC Botoşani va ajunge vreodată în Liga 1, dar a ajuns. Mulţi nu au crezut că FC Botoşani va reuşi să reziste mai mult de un sezon în prima divizie, dar a rezistat. Mulţi nu au crezut că FC Botoşani va juca vreodată în cupele europene şi chiar va reuşi să treacă de primul tur, dar a reuşit! Acum un alt vis este pe cale să se transforme în realitate. Municipiul Botoşani va avea un nou stadion şi nu orice fel ci o BIJUTERIE de arenă.

Omul de afaceri Valeriu Iftime, finanţatorul FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, preşedintele clubului şi primarul Ovidiu Portariuc s-au întâlnit la Primăria Botoşani cu profesorul Emil Barbu Ionescu, de la Institutul de Arhitectură Bucureşti, pentru a demara proiectul noului stadion al municipiului. Alături de consilieri locali, Iftime şi Portariuc au discutat cu Emil Barbu Ionescu, cel care a proiectat mai multe stadioane în România, despre noua arenă pe care va juca FC Botoşani şi care va putea găzdui inclusive meciuri de Liga Campionilor.

„Un asemenea obiectiv nu se face de pe o zi pe alta. Acest stadion va deveni un punct de atracţie în oraş şi va reprezenta un model de arhitectură modern. Aşteptăm să vedem dacă există resurse financiare în acest an la Compania Naţională de Investiţii. Va fi greu după ce am obţinut finanţare pentru un spital municipal şi cinci săli de sport. Vom face toate demersurile şi mă voi duce de câte ori va fi nevoie pentru a obţine această finanţare. Avem două variante pe care putem merge. Una în care CNI ne va finanţa în acest an proiectul iar a doua este prinderea în strategia de dezvoltare a municipiului în perspective finanţării prin fonduri europene. Abia din primăvara anului viitor se pot depune proiecte urmând ca în doi-trei ani să fie finanţate”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Profesorul Barbu Ionescu a văzut actualul stadion municipal pentru a putea creiona proiectul noii arene şi s-a decis ca din actuala arenă să rămână doar instalaţia de nocturnă şi gazonul. Se ia în calcul scoaterea pistei de atletism pentru ca tribunele să fie mai aproape de teren, vor fi două tribune şi două peluze, toate acoperite, iar stadionul ar urma să aibă o capacitate de 11.000 locuri. Vor fi amenajate spaţii comerciale, o zonă pietonală şi parcări.

Potrivit oficialilor, stadionul va fi de tip englezesc pentru a avea şi o acustică deosebită, iar construcţia se va face fără a distruge actualul gazon, care este unul dintre cele mai bune din ţară.

Oficialii clubului FC Botoşani susţin că proiectul nu este un moft şi că este un pas spre normalitate.

„Un astfel de stadion nu este un moft. Vă daţi seama ce înseamnă un meci în nocturnă pe o asemenea arenă. Ştim cu toţii cum atrage arena”, a spus Cornel Şfaiţer.

„Acesta este primul pas spre normalitate. Punem în valoare un spaţiu în mijlocul oraşului care poate ţine fotbalul şi alte activităţi. Dacă ai un anumit tip de curaj, poţi face mai mult. Rişti mult, câştigi mult. Rişti puţin, câştigi puţin. În acest moment avem un proiect, o viziune, iar partea a doua este cum să găsesc finanţare. Este varianta cu CNI, dacă nu, poate privaţii. Poate europenii”, a declarat Valeriu Iftime.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean