Prima pagină » Investiţie într-un abator blocată din cauza unui bazin de apă

Investiţie într-un abator blocată din cauza unui bazin de apă

Abatorul de păsări din Răchiţi îşi amână deschiderea din cauza unui rezervor de apă. Acesta este necesar abatorului pentru a putea face faţă unei avarii la reţeaua publică de alimentare cu apă.

Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi, a declarat că investiţia nu poate fi pusă în funcţiune din cauza lipsei avizului celor de la Nova Apaserv. „Compania de apă nu vrea să-şi dea avizul pentru că abatorul nu are un rezervor de apă care să facă faţă activităţii în cazul unei avarii. Din câte ştiu, firma din Iaşi care a modernizat abatorul a găsit o soluţie pentru a rezolva problema. În zonă era un astfel de rezervor şi va fi cumpărat sau concesionat pentru a se putea obţine toate avizele pentru începerea activităţii”, a declarat Iacob.

Primarul din Răchiţi spune că din discuţiile cu reprezentanţii firmei care deţine abatorul, acesta va fi pus în funcţiune la toamnă.
Fostul abator de părăsi de la Răchiți al Avicola Botoșani a fost preluat după falimentul companiei de firma Fidelio, iar după falimentul acesteia din urmă abatorul a ajuns de la lichidator la o firmă din grupul Nutrimold Iași, deținut de omul de afaceri Gabriel Tarțău.
Avicola de la Răchiți va avea 120 de salariați și va avea o capacitate de sacrificare de 2.000 de păsări la oră.
Compania ieşeană mai deţine în judeţul Botoşani două crescătorii de păsări la Leorda şi Cucorăni.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean