Prima pagină » Top 5 realizări şi dezamăgiri ale primarului Portariuc la trei ani de mandat

Top 5 realizări şi dezamăgiri ale primarului Portariuc la trei ani de mandat

Au trecut trei ani de când municipiul Botoşani este condus de primarul Ovidiu Portariuc, ca urmare a rezultatului alegerilor din 2012. La mai puţin de un an până la următorul tur de scrutin, edilul-şef a prezentat pentru BanulBotosanean.ro o listă cu cinci realizări ale mandatului său de până acum, dar şi cu cinci dezamăgiri din aceeaşi perioadă petrecută la cârma municipiului reşedinţă de judeţ.

„Una dintre realizări ar fi extinderea intravilanului oraşului prin aducerea în patrimoniu a 45 hectare de teren unde va începe în toamnă construcţia unui nou cartier al Botoşaniului ce va conţine 600 de locuinţe pentru tineri, grădiniţă, parc, facilităţi sportive, centru social şi religios. Valoarea totală a acestui proiect va fi de 150 milioane lei”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Tot la capitolul realizări acesta a trecut modernizarea drumului Botoşani-Suceava, care va asigura astfel accesul turiştilor către Parcul Regional de Agrement Cornişa şi accesul botoşănenilor către zona turistică a Sucevei, ambele contribuind la dezvoltarea economică a zonei. Proiectul a avut o valoare de aproximativ 100 milioane lei.

Începere programului de reabilitare termică şi izolare termică de calitate a sute de apartamente din Botoşani, proiect cu o valoare de aproximativ 12 milioane lei, ar fi o altă realizare bifată în mandatul Portariuc.

„Efortul financiar şi logistic deosebit în vederea modernizării Stadionului Municipal şi susţinerea echipei de fotbal cu aproximativ 10 milioane lei, este o altă realizare a acestor trei ani, la fel ca şi investiţii existente şi consistente în şcoli şi grădiniţe, peste 10 milioane lei şi amenajarea celui mai mare loc de joacă din oraş în Parcul Mihai Eminescu”, este de părere primarul Ovidiu Portariuc.

Apoi, la capitolul top dezamăgiri, una dintre cele mai mari ar fi situaţia din Consiliul Local al municipiului Botoşani.
„Lipsa majorităţii în Consiliul Local, fapt ce a dus la imposibilitatea de a realiza tot ce mi-am propus, mare parte din proiectele cu impact fiind blocate politic. De asemenea, lipsa majorităţii în CL a dus de asemenea la multiplicarea comportamentelor de insubordonare a unor funcţionari cu afiliere politică şi care ştiu că primarul fără CL nu poate să-i sancţioneze, sancţiunile administrative neavând efect”, a declarat primarul despre primele două dezamăgiri ale mandatului său de până acum.

Acesta nu a uitat de moştenirea de la vechea administraţie. „Volumul mare al datoriilor de peste 100 milioane lei în 2012 completat în acest an cu uriaşele corecţii de aproximativ 20 milioane lei”, ar mai fi în topul dezamăgirilor lui Portariuc în calitate de edil-şef.

Primarul a mai inclus în topul dezamăgirilor Birocraţia existentă, peste 500 de acte normative, legi ce reglementează administraţia publică locală, care frânează ritmul de dezvoltare, dar şi modul în care unii constructori botoşăneni au înţeles să se achite de obligaţiile contractuale şi legislaţia achiziţiilor publice care le permite acestora să blocheze sau să condiţioneze lucrări în execuţie.

Cum percepe fiecare alegător acest top al realizărilor şi al dezamăgirilor edilului-şef în trei ani de mandat rămâne de văzut la următoarele alegeri locale. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean