Prima pagină » Chiar se întâmplă! Licitaţii pentru lucrări pe trei drumuri naţionale din Botoşani

Chiar se întâmplă! Licitaţii pentru lucrări pe trei drumuri naţionale din Botoşani

După ce în 2014 s-au turnat covoare asfaltice pe sectoarele de drum naţional care traversează oraşele din judeţ şi s-a reabilitat integral Botoşani-Suceava, în 2015 se vor face lucrări pe trei dintre cele mai importante tronsoane de drum naţional din judeţ.

Direcţia Regională de Drumuri Naţionale Iaşi organizează licitaţii pentru lucrări pe trei tronsoane de drum naţional din judeţul Botoşani. Este vorba despre Botoşani-Dorohoi, Botoşani-Ştefăneşti şi Dorohoi-Darabani.
Viorel Zacreţchi, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani, a declarat că pe drumul Botoşani-Dorohoi va fi turnat covor asfaltic, iar pe celelalte două tratament dublu invers.

„Pe Botoşani Dorohoi, de la Cucorăni la Sauceniţa, vom avea covor asfaltic, aşa cum este din Cătămărăşti Deal la Cucorăni. Lucrare pe acest tronson de drum, ca şi pe Botoşani-Ştefăneşti şi Dorohoi-Darabani vor fi scoase la licitaţie pe SEAP în iunie de Regionala Iaşi”, a declarat Viorel Zacreţchi.

Pe cei 46 de kilometri de drum naţional care leagă municipiul reşedinţă de judeţ Botoşani de Ştefăneşti şi de Vama Stânca se va aplica un tratament dublu invers, exact ca cel de pe Botoşani-Târgu Frumos, doar că de această dată baza este asfaltul şi nu betonul ca pe drumul spre Iaşi, ceea ce înseamnă că lucrarea finală va avea o calitate mult mai bună. Această lucrare are însă şi o parte proastă pentru şoferi. „La intrările în Stăuceni, unde sunt alunecări de teren, le sărim şi vor rămâne aşa cum sunt şi acum pentru că acolo până nu facem consolidare cum facem pe drumul spre Iaşi nu putem face nimic să dureze. Lucrarea de pe drumul Botoşani-Ştefăneşti, care prevede turnare de tratament pe 280.000 metri pătraţi de drum poartă denumirea de lucrare de etanşeizare şi rugozitate”, a completat şeful SDN Botoşani.

Pe drumul Dorohoi-Darabani se va interveni cu aceeaşi soluţie ca pentru drumul Botoşani-Ştefăneşti.

Deputatul Andrei Dolineaschi, preşedintele PSD Botoşani, a declarat că Guvernul a alocat şi în 2014 doar pentru covoarele asfaltice de pe sectoarele de drum naţional care traversează oraşele din judeţ peste 20 milioane lei. „Am spus că vom reabilita integral drumul Botoşani-Suceava şi l-am făcut. s-au turnat covoarele afaltice în oraşe, Bucecea, Flămânzi, Darabani, Săveni şi Ştefăneşti, iar în 2015 se lucrează la drumul de pământ de la Manoleasa-Rădăuţi Prut, se va turna covor asfaltic pe Botoşani-Dorohoi şi tratamente pe Botoşani-Ştefăneşti şi Dorohoi-Darabani. Urmează să se refacă studiul de fezabilitate pentru Botoşani-Târgu Frumos”, a declarat deputatul Andrei Dolineaschi, liderul PSD Botoşani. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean