Prima pagină » Găteşte cu chef Silviu Furdui: tagliolini cu prosciuto, roşii uscate şi muguri de pin

Găteşte cu chef Silviu Furdui: tagliolini cu prosciuto, roşii uscate şi muguri de pin

Salutare! M-am gândit să gătim împreună o reţetă de paste cu un gust super bun.

Ingrediente două persoane:
300 gr de paste
100 gr prosciuto
100 gr roşii uscate
60 gr unt
100 ml vin alb

Mod de preparare:
Primul lucru pe care îl facem este să putem într-o oală apa cu sare la fiert.
Între timp facem sosul pentru paste.
Într-o tigaie nu foarte încinsă adăugăm puţin ulei de măsline, doi căţei de usturoi zdrobit. Călim fără să ardem usturoiul, apoi stingem cu vinul alb.
Ca să avem un gust mult mai bun, ar fi de preferat să adăugăm şi puţină supă de pui sau legume. Când vinul a fiert adăugăm untul şi lăsăm pe foc tigaia până sosul devine cremos.
Când apa de la paste a ajuns la punctul de fierbere, aruncăm pastele, le fierbem conform timpilor scrişi pe cutie. După ce pastele au fiert, le lăsăm puţin la scurs iar apoi le punem în tigaie. Montăm pastele, prosciuto şi roşiile uscate le punem peste paste, iar cine vrea poate să adauge şi pătrunjel.
Atât pentru astăzi. Ne reîntâlnim săptămâna viitoare când voi încerca să vă ajut ca nunta sau oricare eveniment important din viaţa voastră să capete un plus de valoare. Deci, meniu de nuntă.
Să fiţi sănătoşi!

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean