Prima pagină » DNA anchetează o posibilă mită dată de o firmă din Botoşani şefului CJ Suceava

DNA anchetează o posibilă mită dată de o firmă din Botoşani şefului CJ Suceava

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins din nou la Botoşani într-un dosar în care se anchetează o posibilă mită dată de o firmă locală şefului CJ Suceava şi unor parlamentari din judeţul vecin.

Surse judiciare au transmis că Iulian Conţac, pe când conducea firma Transporturi Auto SA, în lipsa acţionarului majoritar, Constantin Conţac, care era încarcerat, ar fi oferit o mită de 20.000 euro lui Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava şi senatorului Ovidiu Liviu Donţu. Pentru aceşti bani, firma Transporturi Auto ar fi fost sprijinită să câştige licitaţia pentru asfaltarea DJ 178 Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, cu o valoare de 28,5 milioane lei.
Faptele descrise mai sus, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de luare și dare de mită, prev. și pe. de art. art. 289 CP, cu referire la art. 6 și 7 din Legea 78/2000, respectiv prev. de art. 290 CP , cu referire la art.6 din Legea 78/2000.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003-2015. În cursul zilei de 07 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județele Suceava, Botoșani și Iași, din care patru sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Descinderile au avut loc la sediul Transporturi Auto SA Botoşani, la CJ Suceava, Primăria Fălticeni şi Drumuri Judeţene Suceava.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean