Prima pagină » Crescătorii de bovine din Botoșani, fruntași la a atrage banii pentru tancuri de răcire

Crescătorii de bovine din Botoșani, fruntași la a atrage banii pentru tancuri de răcire

Fermierii din Botoșani sunt primii din țară la depunerea cererilor de finanțare la APIA pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui.

Județul Botoșani s-a poziționat pe primul loc în țară, cu 10 beneficiari ai schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui cu fonduri.

Potrivit APIA, crescătorii de bovine din România au depus doar 81 de cereri de finanțare în vederea achiziționării de tancuri de răcire a laptelui. Cele mai multe au venit din Botoșani.

În județele Arad, Bacău, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Giurgiu, Mureș, Suceava și Timiș este câte un singur beneficiar al schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui. În Bistrița Năsăud și Brașov au fost înregistrați câte doi beneficiari, iar în Vâlcea trei. De asemenea, în Iași sunt patru beneficiari ai schemei de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire a laptelui, în Prahova cinci, câte opt în Maramureș și Teleorman.
Prin schema de ajutor de minimis pentru achiziționarea de tancuri de răcire, asociațiile comunale ale crescătorilor de bovine aveau la dispoziție 16 milioane de euro și puteau primi până la 5.000 de euro pentru a cumpăra un sistem de răcire, astfel încât să poată livra procesatorilor lapte conform.
De la 1 aprilie 2015, vor fi eliminate cotele de lapte la nivel european, ceea ce înseamnă că vor dispărea barierele din calea exporturilor și importurilor pe piața comunitară.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)