Prima pagină » Se întorc NINSORILE! Temperaturile scad sub 0 grade Celsius

Se întorc NINSORILE! Temperaturile scad sub 0 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 2-15 februarie. Meteorologii se aşteaptă ca vremea să intre într-un proces de răcire, temperaturile urmând să coboare până la nivelul de ger. În plus, precipitaţiile îşi vor face apariţia şi vor avea aspect de ploi şi ninsori.

În Moldova, regimul termic din primele zile ale intervalului va fi uşor mai ridicat decât cel obişnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie şi va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată şi în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât până spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2…0 grade şi minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci
nopţi până spre -10…-9 grade.
În intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipitaţii, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariție a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)