Prima pagină » VIDEO Iohannis susținut de Țurcanu, Flutur și 2.000 de botoșăneni

VIDEO Iohannis susținut de Țurcanu, Flutur și 2.000 de botoșăneni

Candidatul ACL la Președinția României, Klaus Iohannis, a venit în vizită electorală la Botoșani și s-a întâlnit cu 2.000 de membri PNL și PDL. Iohannis a fost așteptat de Cătălin Flutur, co-președintele ACL, și de președintele PNL și al Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care l-a așteptat în costum național pe prezidențiabil.

„Ceea ce am eu în spate este o carte de vizită: Sibiul! Recomand acest loc. Și faptul că am ajuns să fiu candidat în urma singurei selecții democratice în rândul partidelor arată foarte mult. Oamenii ar trebui să mă aleagă dacă își doresc mai puține vorbe și mai multe fapte, .dacă își doresc ce vreau și eu pentru România mea, să fie prosperă”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că tactic ar fi fost mai bine să fie mai puțini candidați din partea dreptei politice, dar că nu are nicio problemă cu aceștia. Referitor la relația sa cu Traian Băsescu, Iohannis susține că aceasta nu există și că „Traian Băsescu este de domeniul trecutului, iar proiectul este unul pentru viitorul României pur și simplu fără Traian Băsescu”.

De la hotelul unde a ținut conferința de presă, Iohannis a mers pe jos până la Casa Sindicatelor, însoțit de Țurcanu, Cătălin Flutur, Mihai Răzvan Ungureanu, Cezar Preda, Ludovic Orban, Gheorghe Flutur, parlamentarii PNL de Botoșani, primari și consilieri județeni și locali. La Casa Sindicatelor, Iohannis a fost așteptat de 2.000 de membri PNL și PDL, cu pâine și sare de către doi liberali în costume naționale.

„Vă cer să nu faceți compromisuri cu baronii locali. Eu nu sunt baron local și vreau să subliniez acest lucru. Mă deranjează această denumire, dar trec mai departe. La Botoșani transmis acest mesaj că Ponta nu va ajunge președintele României. Domnul Iohannis aveți misiunea dificilă să nu lăsați PSD să pună mâna pe România”, a declarat Florin Țurcanu, președintele PNL Botoșani.

Cătălin Flutur, președintele PDL, a vorbit despre pericolul ca România să fie „acaparată de PSD”.

„Dacă Ponta va deveni președintele României nu va mai fi lumină în țară. Ne este dor de țara noastră. Votați Klaus Iohannis!”, a fost, pe scurt, îndemnul lui Flutur, care a ținut un discurs aplaudat la scenă deschisă de asistență.
De la Botoșani, Iohannis a plecat, însoțit de liderii PNL Botoșani, spre Suceava.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)