Prima pagină » Carnea pe care o consumăm este plină de antibiotice. VEZI efectele adverse!

Carnea pe care o consumăm este plină de antibiotice. VEZI efectele adverse!

Sănătatea noastră este în mare măsură determinată de produsele cu care ne alimentăm. Nici carnea nu este o excepţie de la această regulă, în special în ziua de azi, când a devenit o componentă importantă a dietei omului modern şi reprezintă o sursă preţioasă de nutrienţi. Totuşi, multe din aceste proprietăţi benefice pot fi neutralizate de efectele antibioticelor existente în carnea pe care o consumăm.

 

Trebuie să recunoaştem că, în anumite situaţii de viaţă şi cu condiţia de a fi utilizate în mod corespunzător, antibioticele sunt pur şi simplu de neînlocuit, scrie epochtimes-romania.com. În acelaşi timp, antibioticele ne pot cauza un prejudiciu enorm, dacă ajung să pătrundă necontenit în interiorul corpului nostru.

Principalii vinovaţi de prezenţa exagerată a antibioticelor în carnea de pe mesele noastre sunt producătorii imorali. În goana după profituri enorme şi rapide, aceştia administrează animalelor doze mari de medicamente, fără să respecte termenele de eliminare a preparatelor din organism. Folosirea medicamentelor este în mare parte justificată de necesitatea prevenirii unor eventuale epidemii, în urma cărora carnea ar fi infestată şi nu ar mai putea fi consumată. Totuşi, ca să nu provoace daune organismului uman, antibioticele trebuie folosite de crescătorii de animale în strictă conformitate cu normele stabilite de specialiştii în domeniu.

Citeste mai mult pe RTV.NET

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)