Prima pagină » Primăria a primit terenurile Armatei. Proiect de 5 milioane euro pentru 200 de locuințe

Primăria a primit terenurile Armatei. Proiect de 5 milioane euro pentru 200 de locuințe

Primăria Botoșani a primit 47 de hectare de teren de la Ministerul Apărării Naționale, iar pe 25 dintre ele se va construi cel mai nou cartier cu blocuri, grădiniță, loc de joacă.

Primarul Ovidiu Portariuc a semnat, astăzi, protocolul de primire a terenurilor de la Garnizoana Militară de pe strada Petru Rareș, în prezența unei delegații a MApN.

Portariuc anunță că în acest an se lucrează la studii și utilități și că în 2015 vor demara lucrările de construcție a 200 de locuințe. „Am speranța că de anul viitor să începem lucrările la cartierul promis. Anul acesta facem studii, apoi planul urbanistic general și proiectarea utilităților. Este un an de pregătire urmând ca în 2015 să putem începe lucrările. Speranța noastră este să atragem finanțare din partea Guvernului, ținând cont că resursele bugetare sunt în mare măsură antrenate în proiecte majore în Botoșani, proiectul Cornișa primind 300 miliarde lei vechi”, a declarat primarul Portariuc.

Acesta susține că Primăria își propune construirea a 200 de locuințe în 2014 pe terenurile armatei, iar 15% din ele vor fi acordate Armatei. Primul tronson de locuințe ar trebui să fie pe terenul care are ieșire la Șoseaua Iașiului.

„Nu doar locuințe vom construi, ci și grădiniță, bază sportivă, infrastructură rutieră și alte lucrări. Din cele 47 de hectare vom construi pe 25-27 hectare, restul pentru un parc, pentru împădurire”, a completat edilul-șef.

Primarul spune că primul tronson de locuințe cu utilitățile aferente și cu infrastructura rutieră vor avea o valoare de 5-7 milioane euro.

„Așa cum în 2000-2004, atunci când s-au făcut peste 400 de locuințe în timpul mandatului lui Egner s-a realizat cu sprijinul Guvernului Năstase, am speranța că vom primi sprijinul de la centru. Apoi, în perioada de după 2004 s-au construit mai puține locuințe. Acum important este că în patrimoniul municipiului Botoșani au intrat 47 de hectare de teren”, a completat Portariuc. 

La semnarea protocolului de primire a terenurilor de la Armată, alături de primarul Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei, au mai participat și fostul viceprimar Cătălin Alexa, dar și consilierii locali Ady Petrușcă și Radu Lebădă.


www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)