Prima pagină » Menţiuni obţinute de doi elevi eminescieni la un concurs naţional de fizică

Menţiuni obţinute de doi elevi eminescieni la un concurs naţional de fizică

Doi elevi botoşăneni s-au întors cu menţiuni de la Concursul Naţional de Fizică „Evrika”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Este vorba de Ştefan-Răzvan Bălăucă, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani.

Acesta este coordonat de profesorul Cristina-Maria Bălăucă şi a ocupat locul 6 la nivel naţional. A doua menţiune a fost adusă la Botoşani de Ioana Pînzaru, care s-a clasat pe locul 7 la nivel naţional. Ea este elevă în clasa a X-a, la acelaşi Colegiu, şi îl are ca profesor pe Alin Lungu.
Concursul s-a derulat, în perioada 21-23 martie 2014, la Brăila şi este premergător olimpiadei naţionale de fizică, gradul de dificultate al subiectelor fiind asemănător celui de la olimpiada naţională, potrivit lui Dragoş Cristea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.
Din judeţul Botoşani, au participat şase elevi, din clasele VII-XI, dintre cei selectaţi pentru a reprezenta judeţul la etapa naţională a olimpiadei de fizică, însă numai cei doi elevi au obţinut menţiuni.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)