Prima pagină » NE-BU-NI-E: Să ai 7 milioane de euro și de doi ani să nu știi ce să faci banii

NE-BU-NI-E: Să ai 7 milioane de euro și de doi ani să nu știi ce să faci banii

Nebunie și incompetență! Așa poate fi descris pe scurt Consiliul Local al municipiului Botoșani. Deși are în brațe o investiție de 7 milioane de euro, consilierii locali botoșăneni nu știu cum să o exploateze și nu reușesc să treacă peste interesele politice în jurul acestui proiect.

Deși au timp o lună de zile să propună proiecte, să le dezbată în comisii, să pună întrebări și să primească răspunsuri, consilierii locali de la toate partidele țin să le reamintească botoșănenilor de ce sunt scârbiți de politică și de ce îi consideră pe toți politicieni hoți.

Municipiul Botoșani are un Centru istoric reabilitat la sfârșitul lui 2011, iar actualul Consiliu Local ar trebui să valorifice spațiile rămase goale la parterul imobilelor din acea zonă.
Din vara lui 2012, consilierii locali botoșăneni dezbat despre revigorarea Centrului istoric al municipiului prin atragerea de investitori care să deschidă acolo terase, pub-uri, restaurante, cafenele etc. Locul ar trebui să fie înțesat de oameni, să redevină zona de promenadă a municipiului, să atragă toți străinii care calcă în această urbe. Ar trebui! Și nu se poate tocmai din cauza celor care au fost aleși să ia decizii bune pentru comunitate. 

Proiectul este unul lăudabil care trebuie susținut, doar că de aici și până la distrugerea lui nu a fost nevoie decât de dezbaterea lui în plenul Consiliului Local al municipiului reședință de județ.

Vineri, 28 februarie, a mai avut loc un episod în care consilierii locali au vorbit o oră despre acest subiect fără ca la sfârșit să iasă ceva bun.

Viceprimarul liberal Cătălina Lupașcu a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre prin care spațiile urmau să fie închiriate cu 1 euro metrul pătrat. Cât de bine a fost gândit acest proiect, despre care Lupașcu spune că lucrează la el de câteva luni? Ei bine, când au început dezbaterile proiectul a fost amendat tocmai de Cătălina Lupașcu, după care discuțiile au fost care mai de care.

„Nu mai înțeleg nimic! Dăm spațiile gratis? Luăm bani pe ele?”, a spus consilierul ecologist Gheorghe Iavorenciuc după ce PSD și PNL-PDL au început să se contreze pe tema spațiilor din Centrul istoric.
În cele din urmă amendamentul viceprimarului Lupașcu la propriul său proiect a picat, a picat și proiectul care urmează să fie dezbătut și miercuri, 5 martie.

Până atunci, consilierii trebuie să decidă dacă acele spații vor fi închiriate agenților economici pentru prețul de 1 euro per metru pătrat, 0,5 euro per metru pătrat, 1 euro per spațiu condiționat de investiții de minim 20.000 euro sau și alte variante.

 De asemenea, dezbaterea continuă și cu privire la cine se va ocupa de închirierea spațiilor: Locativa sau Consiliul Local direct? 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)