Prima pagină » Schimbare MAJORĂ pentru elevi. VEZI modificările Legii educaţiei!

Schimbare MAJORĂ pentru elevi. VEZI modificările Legii educaţiei!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi legea de aprobare a OUG 117/2013 privind modificarea Legii educaţiei naţionale, care prevede, printre altele, revenirea clasei a IX-a la liceu şi creşterea duratei învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Legea de aprobare a OUG 117 a fost aprobată cu 278 voturi pentru, 40 voturi împotrivă şi 24 abţineri.

 

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a explicat că OUG 117 ‘legiferează menţinerea duratei de patru ani pentru ciclul gimnazial şi pentru liceu, creşterea duratei învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani, clasa pregătitoare, clasele I-VIII şi clasele a IX-a şi a X-a, acordarea dreptului absolvenţilor învăţământului profesional să continue studiile liceale la forma de învăţământ cu frecvenţă’. Totodată, actul normativ introduce o serie de precizări cu privire la învăţământul postliceal şi la clasa pregătitoare.

‘Un element foarte important este acela prin care se acordă tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun şi elevilor din învăţământul profesional, înlăturându-se o discriminare existentă până acum în lege’, a subliniat Costoiu, potrivit Agerpres.

O altă prevedere a ordonanţei reglementează calendarul de introducere a noilor forme ale examenelor de evaluare naţională, admitere la liceu şi bacalaureat, începând cu generaţiile de elevi care intră în clasa a cincea din anul 2015-2016.

Citeste mai mult pe RTV.NET

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)