Prima pagină » Un botoşănean din Dumeni, după gratii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani de 2,6 mil. lei

Un botoşănean din Dumeni, după gratii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani de 2,6 mil. lei

Un botoşănean şi un ieşean au fost reţinuţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

„În urma celor trei percheziţii efectuate de poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Botoşani, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., la locuinţele unor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. Două persoane sunt cercetate în stare de reţinere. Percheziţiile au avut loc ieri dimineaţă, în comuna Ciurea, judeţul Iaşi, trei suspecţi fiind aduşi la sediul IPJ Botoşani, pentru audieri”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

În urma probatoriului administrat, Nicuşor S., de 24 ani, din localitatea Dumeni, comuna George Enescu, judeţul Botoşani, şi Berculică S.,de 23 ani, din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, s-a dispus reţinerea pentru 24 ore, cei doi fiind introduşi în arestul IPJ Botoşani.

Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale, ori evidențierea altor operațiuni fictive.

În fapt, poliţiştii au stabilit că suspecţii, în perioada 01.01.2011 – 31.12.2011, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, au evidenţiat în contabilitatea societăţii achiziţii care nu au avut la bază operaţiuni reale, în sumă totală de peste 8.300.000 lei, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu peste 2.600.000 lei.
La acţiunea derulată ieri, au participat 50 de poliţişti de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Botoşani şi poliţişti ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Botoşani şi Iaşi.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R..
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi tragerii acestora la răspundere penală.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)