Prima pagină » Scandal în CL: PSD vrea să-l execute pe Ghiorghiţă VIDEO

Scandal în CL: PSD vrea să-l execute pe Ghiorghiţă VIDEO

Şedinţă cu scântei între PSD şi PDL astăzi în Consiliul Local al municipiului Botoşani. Social-democraţii botoşăneni vor să scape de democrat-liberalul Florin Ghiorghiţă din Consiliul Local şi insistă asupra ilegalităţii în care acesta activează ca şi consilier local. Avocatul Aura Simion, consilier local PSD, a reamintit că fostul viceprimar al municipiului a anunţat că s-a autosuspendat din PDL, în urma scandalului facturilor neplătite la apă, iar din acest motiv prezenţa sa în CL este ilegală, deoarece autosuspendarea echivalează cu demisia.

„Care este poziţia dumneavoastră? Vă menţineţi decizia de a vă auto-suspenda din PDL? Dacă vă menţineţi decizia aceasta echivalează cu demisia din partid, potrivit statutului PDL. Din acest motiv consider participarea dumneavoastră în cadrul şedinţelor CL ca fiind nelegală, vom sesiza şi instanţa dacă este necesar. Vă rugăm insistent să sesizaţi şi Instituţia prefectului cu privire la această situaţie”, a declarat Aura Simion.

Fostul viceprimar al municipiului i-a răspuns pe un ton ironic social-democratei.

„De obicei poziţia mea este de asupra tuturor. Fac parte din PDL şi fac parte din grupul politic al PDL. Sunt şi voi fi în continuare membru PDL şi voi apăra interesele acestui partid”, a spus Ghiorghiţă. Acesta a precizat că Aura Simion nu are o experienţă vastă ca avocat şi că din acest motiv face şi confuzii.

Secretarul Consiliului Local, Ioan Apostu, a precizat că a solicitat PDL-ului să i se spună dacă Florin Ghiorghiţă mai este sau nu membru al acestui partid. „Răspunsul a fost afirmativ”, a declarat Apostu şi a precizat că Ghiorghiţă are dreptul de a fi consilier local.

Social-democraţii au insistat la Apostu să facă sesizare la prefectul Costică Macaleţi deoarece auto-suspendarea lui Ghiorghiţă din PDL echivalează cu demisia din partid, iar asta duce automat la înlocuirea acestuia în CL cu un alt membru PDL.

 

 

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)