Prima pagină » PMB vrea o grădiniţă după un model nemţesc. Copiii vor mânca şi vor învăţa ca în Germania

PMB vrea o grădiniţă după un model nemţesc. Copiii vor mânca şi vor învăţa ca în Germania

Primăria Botoşani vrea să implementeze la Botoşani un model nou de educaţie în ciclul pre-primar, adică la grădiniţă. Primarul Ovidiu Portariuc a spus că a rămas impresionat de modelul patentat de nemţi în vizita sa la Stuttgart şi vrea să aplice modelul şi la Botoşani. Hrană de foarte bună calitate şi mult sport, acestea sunt noutăţile care ar trebui să fie implementate şi în grădiniţele botoşănene.

„Vom face o grădiniţă pilot. Programul e patentat de ei, am încercat să-l luăm. Ne-a spus că e un proiect creat de ei, e patentat şi poate fi implementat numai de ei. Ei au creat acest sistem în care o firmă privată în colaborare cu firmele de asigurări asigură şcolilor şi grădiniţelor acest pachet. Tocmai pentru că firmele de asigurări sunt interesate de păstrarea unui grad de sănătate cat mai ridicat, pentru că se reduce probabilitatea de a avea costuri la asigurările de sănătate. În cel mai scurt timp vom anunţa proiectul pilot pe care îl vom implementa în municipiul Botoşani”, a spus edilul-şef al municipiului Botoşani.

Acesta a precizat că a discutat şi cu deputatul Tamara Ciofu, pentru că are cunoştinţe pe zona de pediatrie, nutriţie şi tot ce ţine de zona respectivă, şi că împreună vor hotărî care va fi grădiniţa pilot. Primarul Portariuc a spus că proiectul ar putea fi implementat chiar din 2013.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)