Prima pagină » După model nemţesc: Amenzi usturătoare pentru cei ce murdăresc oraşul

După model nemţesc: Amenzi usturătoare pentru cei ce murdăresc oraşul

Vrea să aplice la Botoşani severitatea nemţilor! Edilul şef al municipiului Botoşani a anunţat amenzi usturătoare pentru cei care nu păstrează curăţenia în oraş sau distrug mobilierul stradal. Ovidiu Portariuc a spus că va aplica modelul nemţesc pentru responsabilizarea botoşănenilor, respectiv amenzile mari.

„Acum trei săptămâni am discutat în şedinţa de permanenţă cu cei de la Poliţia Locală să lucreze la un proiect de modificare a amenzilor în ce priveşte gospodărirea locală. Vom majora amenzile. Asta am discutat şi la Stuttgart, cum au reuşit ei să facă ordinea şi curăţenia şi ne-au spus că prin amenzi, disciplinare coercitivă, pentru că altă soluţie nu există”, a declarat primarul Portariuc.

În ceea ce îi priveşte pe botoşănenii fără venituri sau cu salarii mici, primarul Ovidiu Portariuc a precizat că aceştia vor face muncă în folosul comunităţii. „Ai aruncat hârtie pe jos, dacă nu ai bani de plătit lucrezi trei zile la udat florile. Va decide instanţa”, a adăugat Portariuc.

Acesta a precizat că, în parale,l va merge şi cu alte două măsuri pentru sporirea siguranţei pe străzi şi pentru prinderea celor care distrug mobilierul stradal, respectiv extinderea sistemului de supraveghere video şi semnarea unui contract cu o firmă de pază şi protecţie.

Firma va păzi Centrul Vechi, parcurile şi zonele cu grad mare de infracţionalitate, cum ar fi unele licee. „Contractul cu paza este prins în buget şi are o valoare de 800.000 de lei. Urmează să facem licitaţie, o firmă de pază cu personal selectat special va avea altă autoritate şi altă fermitate în a interveni”, a declarat Portariuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)