Prima pagină » Se redeschide bazinul de înot din Dorohoi, după perioada de revizie și igienizare
Știri locale

Se redeschide bazinul de înot din Dorohoi, după perioada de revizie și igienizare

Executivul Primăriei Municipiului Dorohoi vă informează că bazinul didactic de înot va fi redeschis publicului și unităţilor de învățământ, conform planificării, începând cu data de 15 mai 2024, după perioada de revizie tehnică obligatorie și de igienizare.

Programul activităților la bazinul de înot va fi convenit cu unitățile de învăţământ și cu instructorii de înot, urmând a se publica pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Dorohoi și în media, cât şi prin afişaj la bazinul de înot.

Bazinul didactic de înot a fost realizat prin finanțare guvernamentală de către Compania Națională de Investiții și prin bugetul local, a fost deschis în anul 2022, iar obligațiile Municipiului Dorohoi au fost de a asigura reviziile tehnice obligatorii, cheltuielile de întreținere și exploatare, cheltuielile cu apa și energia.

Din anul 2022, cheltuielile cu energia au crescut semnificativ depășind cu mult previziunile.

În vederea eficientizării energetice a acestui obiectiv, Primăria Municipiului Dorohoi dezvoltă o soluție tehnică bazată pe montarea a 720 panouri fotovoltaice care să asigure o parte din energia necesară funcționării bazinul de înot.

Pentru implementarea soluției tehnice de mai sus, Primăria Municipiului Dorohoi vizează un program de finanțare cu fonduri europene care să sprijine costurile investiției.