Prima pagină » VIDEO Sistem de transport elecectric în Flămânzi inaugurat cu Ciucă, Bode și Iftime
Administrație

VIDEO Sistem de transport elecectric în Flămânzi inaugurat cu Ciucă, Bode și Iftime

Cu 7 milioane euro din fonduri europene, orașul Flămânzi este singurul din județ și din regiune care inaugurează un sistem public de transport electric.

Evenimentul a avut loc vineri și a fost marcat printr-un ceremonial religios pentru sfințirea depoului, a celor trei microbuze electrice și a stațiilor de încărcat, precum și a service-ului auto. Proiectul a prevăzut atât achiziția celor trei microbuze electrice, montarea stațiilor de încărcare electrice, construirea unui depou și a zonei administrative, pe acoperișurile cărora s-au montat panouri solare, precum și asfaltarea a aproape zece kilometri de drumuri locale, amenajarea unor piste de biciclete și a unor trotuare.

Primarul Dan Oloeriu i-a avut alături la acest eveniment pe fostul premier Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, secretarul general al PNL Nicolae Bode, fost ministru al Transporturilor și Internelor, dar și pe omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele PNL și candidat la Consiliul Județean, prefectul Sorin Cornilă, precum și deputatul Costel Șoptică.  

”Mulțumesc echipei care a muncit la acest proiect și cetățenilor care și-au plătit impozitele”, a declarat Dan Oloeriu.

Primarul orașului Flămânzi a fost felicitat de Nicolae Ciucă și de Valeriu Iftime pentru acest proiect, dar și pentru toate investițiile realizate din fonduri europene și care însumează 30 milioane de euro.

Cele trei microbuze electrice vor circula în această primăvară pe trasee omologate în orașul Flămânzi și satele din componență. Primăria condusă de Dan Oloeriu mai are un proiect pentru achiziționarea a încă două microbuze electrice și construirea unui depou.