Prima pagină » România nu a uitat-o pe Alexandra! Marșul pentru viață 2024 a fost organizat în memoria Alexandrei Ivanov
Știri locale

România nu a uitat-o pe Alexandra! Marșul pentru viață 2024 a fost organizat în memoria Alexandrei Ivanov

Moartea în chinuri a Alexandrei Ivanov la Maternitatea Botoșani continuă să rămână în memoria întregii țări.

Marșul pentru viață din acest an, manifestare care are loc în România și în Republica Moldova, s-a desfășurat duminică, 24 martie. Ediția din acest an este dedicată memoriei Alexandrei Ivanov, tânăra mamă a trei copii care a murit într-un spital din Botoșani după o sarcină oprită din evoluție, din cauza neglijenței medicilor.  Alexandra Ivanov avea 25 de ani și sprijinirea mamele în criză de sarcină și se numără printre organizatorii Marșului pentru viață din orașul ei.

Vera Gianina Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei Ivanov, a fost invitată de autorități în comuna Petricani, judeţul Neamț, pentru a ține un discurs în memoria Alexandrei. Avocata Poroșnicu a mulțumit în numele familiei pentru gestul organizatorilor. ”Am cerut participanților la eveniment un minut de reculegere în amintirea celei care a devenit pe plan național un stindard al luptei pentru un sistem medical civilizat și pentru justiție, în general. Organizatorul evenimentului din județul Neamț a fost preotul Gheorghe Trofin, parohia Boiștea, din comuna Petricani, iar invitat de seamă a fost Președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ion Asaftei. Mulțumiri alese gazdei, domnul Vasile Nicușor, primar al comunei Petricani! Felicitări sincere copiilor din comună care au făcut un moment artistic plin de candoare și au cântat despre „mamă” și despre bucuria de a trăi!”, a declarat avocata Vera Gianina Poroșnicu.

Sursa foto: Pagina de Facebook Avocat Poroșnicu Vera Gianina