Prima pagină » VIDEO Corneliu Mihai anulează taxa de internare în Spitalul Județean. A găsit un spital fără reguli și proceduri. Încearcă să aducă medici pe posturile deficitare
Știri locale

VIDEO Corneliu Mihai anulează taxa de internare în Spitalul Județean. A găsit un spital fără reguli și proceduri. Încearcă să aducă medici pe posturile deficitare

Managerul interimar al Spitalului Județean Botoșani este economistul Corneliu Mihai, cel care a mai fost director al unității medicale în urmă cu șase ani.

În prima conferință de presă organizată după aducerea lui la conducerea Spitalului Județean ca soluție de avarie după reținerile făcute de Direcția Națională Anticorupție în dosarul angajărilor pe șpăgi, Corneliu Mihai a spus că a găsit un spital cu personal debusolat, care funcționează fără reguli și proceduri, cu deficit mare de medici pe multe secții.

Printre primele măsuri pe care le va lua se va număra anularea taxei de 10 lei pentru internare și eliberare documente, va relua concursurile pentru angajarea medicilor, a oprit unele cadre medicale să părăsească Spitalul Județean și să rămână în continuare pe secții.

În ceea ce privește situația financiară a Spitalului Județean, unitatea reușește să absoarbă toți banii din contractul cu Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce îi conferă stabilitate economică.

La capitolul investiții, la Județean încep lucrările de modernizare a bucătăriei și spălătoriei, în scurt timp încep lucrările la Ambulatoriul de Specialitate și urmează să înceapă și lucrările la noua secție de Oncologie.