Prima pagină » Candidatul care își propune ”redimensionarea și modernizarea Poliției Locale”. ”Botoșănenii plătescă aproape 100 de polițiști locali”
Politică

Candidatul care își propune ”redimensionarea și modernizarea Poliției Locale”. ”Botoșănenii plătescă aproape 100 de polițiști locali”

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu, președinte organizației municipale AUR și candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, a anunțat una din măsurile cele mai importante pe care le propune botoșănenilor.

”Unul dintre principalele obiective pe care le voi materializa, dacă mă veți alege primar al municipiului Botoșani, vizează redimensionarea și modernizarea Poliției Locale.Vom crește gradul de siguranță publică cu ajutorul tehnologiei și vom economisi banii cetățenilor. Vom ajusta numărul efectivelor Poliției Locale și vom implementa un sistem extins de supraveghere video. Dotăm instituția cu echipamente, modernizăm dispeceratul și interconectăm bazele de date pentru o intervenție promptă și riguroasă. Înlocuim patrulările cu monitorizare permanentă!”, a precizat Cătălin Silegeanu pe Facebook.

Acesta a precizat că de nenumărate ori, intervenția echipajelor la locul incidentelor raportate s-a dovedit tardivă. O parte dintre faptele antisociale sau acțiunile împotriva bunelor moravuri au rămas nepedepsite, pentru că autorii acestora au scăpat de vigilența agenților comunitari.

”Vorbim, din nou, de o instituție în care s-au pompat fonduri consistente pentru personal și echipamente de lucru. Botoșănenii plătesc aproape 100 de polițiști locali, dar sunt sceptici în privința eficienței acestei structuri. Orașul nu are nevoie de siguranță pe hârtie, unde se consemnează rapoarte zilnice de patrulări și controale mai mult sau mai puțin fictive. Orașul are nevoie de siguranță reală, de instrumente veritabile pentru sancționarea derapajelor.  Soluția este un sistem public de supraveghere extins în parteneriat cu privații dispuși să participe la protejarea comună. Imaginile pot fi utilizate pentru combaterea delictelor neraportate, identificarea autorilor și construirea unui probatoriu în instanță la nevoie. Poliția Locală trebuie modernizată, pentru ca tehnologia să execute cu viteză și acuratețe ceea ce pentru oameni ar presupune timp și efort suplimentare. Efectivele trebuie reduse și sprijinite în activitatea lor de echipamente performante. În acest mod, creștem exponențial gradul de siguranță publică și economisim bugetul local”, a precizat Silegeanu.