Prima pagină » Portariuc: ”Vedeți pe cineva de la PSD reușind să facă față unui talk show în direct cu Iftimie mai mult de 15 minute? Nu văd pe nimeni capabail de acest fapt”
Politică

Portariuc: ”Vedeți pe cineva de la PSD reușind să facă față unui talk show în direct cu Iftimie mai mult de 15 minute? Nu văd pe nimeni capabail de acest fapt”

Foto: contul de Facebook al lui Ovidiu Portariuc

Fostul primar PSD al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a postat pe contul său de Facebook un fel de analiză scurtă a mediului politici botoșănean din care colegii săi social-democrați ies mai mult decât prăfuiți.

”Intrarea lui Valeriu Iftimie in PNL, desi extrem de tarzie, reseteaza total jocul. Echipa PSD  locala pare inca sa nu realizeze cu ce se confrunta”, susține Ovidiu Portariuc.

Acesta consideră că ”PSD a mers aproape din inertie castigand tot dupa 2016, dupa scoaterea din joc a ultimului presedinte PNL activ in 2014, persoanaj cu care mi-am consumat aproape jumatate din energia si atentia politica, pentru a-i stopa tendintele dictatoriale si expansioniste. Turcanu chiar se vedea Imparat si voia sa subordoneze PSD-ul local total, administratia si mediul economic. Invingerea acestuia a deschis calea a 10 ani de liniste si dominare totala a PSD in judetul Botosani”.

În ceea ce îl privește pe Valeriu Iftime, Portariuc are doar cuvinte de laude ”In cazul Valeriu Iftimie, avem de-a face cu un lider total atipic mediului politic botosanean postdecembrist. Un lider self made de succes, dar avand la baza educatia solida, experienta manageriala multisectoriala si un bagaj de cultura generala pe masura, putere de comunicare deosebita si charisma”.

Și urmează analiza între Iftime și PSD, din care fostul primar și ex-președintele social-democraților pe plan local are o singură concluzie: Iftime face praf PSD.

”Vedeti pe cineva de la PSD Botosani reusind sa faca fata unui talk show in direct cu Valeriu Iftimie mai mult de 15 min pe orice tema? Eu, sincer care ii cunosc destul de bine pe toti, nu vad la ora actuala pe nimeni capabail de acest fapt. Poate Marius( fostul ministru Marius Budăi, n.r.) e singurul care ar rezista mai mult, fiind mai antrenat in talkshowuri si avand ceva mai multa experienta politica. Ultima miscare a acestuia, transferand pe unul dintre cei mai buni primari PSD din judetul Botosani, Costel Nazare, arata ca Valeriu Iftimie incepe sa puncteze politic decisiv, mai repede decat anticipau sau sperau unii. Aceasta miscare anuleaza total plecarea primarilor PNL la PSD, ba chiar mai mult, anticipez ca acestia se vor intoarce in urmatoarea perioada, multi dintre ei fiind trimisi doar “iscoade” temporare in tabara PSD. Jocul devine extrem interesant de urmarit, din tribune, deocamdata”, a încheiat Ovidiu Portariuc.