Prima pagină » Deputatul Grădinaru: ”Legea Răspunderii Magistraților este o urgență! O asemenea putere CORUPE,  MAGISTRAȚII sunt oameni și ei trebuie să RĂSPUNDĂ ca toți ceilalti cetățeni români”
Administrație Politică Știri locale

Deputatul Grădinaru: ”Legea Răspunderii Magistraților este o urgență! O asemenea putere CORUPE,  MAGISTRAȚII sunt oameni și ei trebuie să RĂSPUNDĂ ca toți ceilalti cetățeni români”

Deputatul botoșănean Radu Vicențiu Grădinaru, AUR Botoșani, a declarat că este Justiția are nevoie urgentă să își recapete încrederea în rândul românilor, iar pentru asta Legea Răspunderii Magistraților trebuie adoptată cu prioritate.

”Legea Răspunderii Magistraților este o urgență! De ce? Legea răspunderii magistraților va restaura încrederea în sistemul de justiție și ne va alinia țărilor civilizate. Societatea românească în ansamblul său are nevoie de dreptate, de responsabilizarea tuturor categoriilor socio-profesionale referitor la deciziile pe care le iau. Magistratii, prin imensa responsabilitate si putere asupra societății, TREBUIE SA RĂSPUNDĂ ÎN FAȚA LEGII PENTRU DECIZIILE LOR, MAGISTRAȚII NU POT FI DEASUPRA LEGII. MAGISTRAȚII au puterea de a veghea la aplicarea CORECTĂ a LEGII și datoria de a decide dacă legea a fost aplicată corect. De aceea, ei trebuie să știe că sabia lui Damocles este și deasupra capului lor”, a declarat deputatul Radu Vicențiu Grădinaru.

Potrivit parlamentarului AUR Botoșani, urgența acestei legi este atât în favoarea cetățenilor, cât și a magistraților.

”O asemenea putere CORUPE,  MAGISTRAȚII sunt oameni și ei trebuie să RĂSPUNDĂ ca toți ceilalti cetățeni români pentru deciziile lor! Mai mult decât oricare categorie socio-profesională, magistrații au o responsabilitate și o putere care trebuie corectată DACĂ dă rateuri. Solicităm  reglementarea urgentă în ceea ce privește responsabilitatea atât penală cât și patrimonială a magistraților . Responsabilitatea, prin definiţie, reprezintă OBLIGAȚIA de a EFECTUA un lucru, de a da SOCOTEALĂ, de a îndeplini o SARCINĂ. DECI O URGENȚĂ!”, a completat parlamentarul botoșănean.