Prima pagină » Șoptică despre locuri de muncă bine plătite, investiții în infrastructură, în sănătate și educație. ” Vă îndemn să ne unim eforturile pentru a construi împreună”
Administrație Politică Știri locale

Șoptică despre locuri de muncă bine plătite, investiții în infrastructură, în sănătate și educație. ” Vă îndemn să ne unim eforturile pentru a construi împreună”

Deputatul Costel Șoptică, fostul președinte al PNL Botoșani, a transmis o scrisoare deschisă botoșănenilor, prin intermediul paginii sale de Facebook, prin care arată care sunt obiectivele pe care mediul politic local ar trebui să le aibă ca prioritate.

”Dragi botoșăneni,

Nu pot să nu reflect asupra nevoilor și aspirațiilor noastre comune. Suntem martorii unor vremuri dificile dar în care dorim să vedem comunitatea noastră prosperând, iar acest lucru se realizează prin prioritizarea unor aspecte esențiale: locuri de muncă bine plătite, servicii medicale de înalte standarde, educație de calitate și instituții eficiente.

În primul rând, vreau să subliniez importanța creării de locuri de muncă bine plătite. Botoșănenii merită oportunități de angajare care să le asigure un trai decent și să le ofere posibilitatea de a-și realiza potențialul. Prin investiții în infrastructură și în promovarea afacerilor locale, putem stimula economia și crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor și a întregii comunități. Astfel, tinerii nu vor mai fi nevoiți să plece din Botoșani sau chiar din țară.

În al doilea rând, este crucial să avem acces la servicii medicale de înalte standarde. Fiecare botoșănean are dreptul la îngrijire medicală de calitate, indiferent de statutul social sau de locul de unde provine. Noi ca politicieni, trebuie să ne asigurăm că spitalele și centrele de sănătate din regiunea Moldovei sunt echipate corespunzător și că personalul medical beneficiază de condiții de lucru adecvate, atât în marile spitale regionale cât și în fiecare dispensar medical din Județul Botoșani.

Un alt element extraordinar de important îl reprezintă educația. Aceasta este temelia unei societăți prospere și a unui viitor luminos pentru copiii noștri. Trebuie să investim în infrastructura școlară și în formarea profesorilor pentru a ne asigura că fiecare elev are acces la o educație de calitate, adaptată nevoilor și potențialului său.

În ceea ce privește instituțiile statului, este imperios necesar să promovăm transparența, responsabilitatea și eficiența în administrația publică. Trebuie să consolidăm legăturile dintre cetățeni și autorități, astfel încât să putem construi împreună un oraș și un județ mai bine administrat. Este momentul ca întreg personalul angajat în cadrul unei instituții publice să fie corect evaluat, pregătit și specializat pentru postul pe care îl ocupă în instituția respectivă.

Nu în ultimul rând, datoria noastră, a politicienilor, este de a duce Botoșaniul la cele mai înalte standarde europene atât din punct de vedere al infrastructurii cât și a dezvoltării rurale și urbane. Sunt necesare investițiile în modernizarea drumurilor, în extinderea rețelelor de transport public, extinderea rețelelor de gaze naturale, de apă și canal și facilitarea accesului la servicii esențiale pentru comunitățile rurale.

Vă îndemn să ne unim eforturile pentru a construi împreună un viitor mai bun pentru Botoșani. Prin solidaritate, determinare și viziune, putem realiza schimbările necesare pentru a transforma aceste idealuri în realitate. Sunt convins că împreună putem schimba lucrurile și vom învinge întreg sistemul defectuos”.

Video