Prima pagină » Certificatul Cambridge English, mărțișorul ales de peste 170 de copii și tineri din Botoșani 
Știri locale

Certificatul Cambridge English, mărțișorul ales de peste 170 de copii și tineri din Botoșani 

Un certificat Cambridge English, aceasta este dorința de Mărțișor a peste 170 de candidați din Botoșani. O nouă sesiune de examene Cambridge English destinată copiilor și tinerilor s-a desfășurat la Botoșani chiar la început de primăvară. 

Un număr impresionant de 130 de candidați au susținut cu zâmbetul pe buze un examen recunoscut la nivel internațional în zilele de 2 și 3 martie: 112 candidați au susținut examenul Cambridge English B1 Preliminary for Schools, 8 candidați au optat pentru A2 Key for Schools și 10 candidați au participat la examenul Cambridge C2 Proficiency. Alți 41 de candidați vor susține examenele B2 First și C1 Advanced for Schools pe 9 martie

“Experiența examenului a fost una care a evidențiat nu doar abilitățile lingvistice ale cursanților noștri, ci și maturitatea, concentrarea și capacitatea de a face față provocărilor într-un mediu academic, reflectând efortul depus în perioada de pregătire. Felicit fiecare candidat pentru modul în care a gestionat acest proces solicitant. 

De asemenea, doresc să mulțumesc întregii echipe de cadre didactice și personalului nostru administrativ pentru eforturile lor susținute în pregătirea și desfășurarea examenului, contribuția lor fiind crucială în asigurarea unui mediu propice în care fiecare candidat să poată să-și exprime pe deplin potențialul. Această experiență de examinare nu este doar un moment de evaluare academică, ci și o oportunitate pentru noi să ne reînnoim angajamentul față de excelență și să continuăm să oferim sprijin și îndrumare tuturor cursanților noștri în călătoria lor educațională”, a declarat prof. Elisabeta Maxim, Director General Cambridge Star Botoșani. 

Una dintre principalele motivații, în cazul participanților care s-au înscris la examenele B1 Preliminary, B2 First și C1 Advanced, este utilizarea certificatului Cambridge English pentru echivalarea probei C de la Bacalaureat.

      Spre exemplu, candidații care au susținut examenul B1 Preliminary au urmat cursuri de engleză Cambridge în cadrul centrului de pregătire Cambridge Star, fiind îndrumați de profesori cu experiență. Certificatul Cambridge B1 Preliminary poate echivala proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a la o clasă cu predare în regim bilingv, nota cu care se echivalează rezultatul obținut la examenul Cambridge English fiind 10 (zece). De asemenea, certificatul B1 Preliminary echivalează probele de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat, dacă s-a obținut minim nota C.

Examenul B1 Preliminary for Schools durează aproximativ 2 ore și 12 minute, iar candidații vor primi un punctaj la fiecare probă (Speaking, Listening, Reading & Writing). Punctajul total al celor care promovează variază între 140-170 de puncte, conform Cambridge English Scale. Certificatele vor fi disponibile în format fizic în 8-10 săptămâni de la susținerea probelor și vor fi decernate la festivitatea de premiere anuală. Rezultatele la examene sunt însă disponibile anterior în format digital cu detalii legate de punctajul la fiecare proba și scorul general.  

Punctaje la examenele Cambridge, conform Cambridge English Scale: 

Următoarele sesiuni de examene Cambridge pentru copii și adolescenți vor avea lor la Botoșani pe 15 iunie (A2 Key, B1 Preliminary, C1 Advanced), 22 iunie (B2 First) și 28 iunie (Pre A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers), cu termene limită  de înscriere până pe 24 aprilie, 10 mai, respectiv 22 mai, sesiuni la care sunt așteptați să participe peste 420 de candidați. 

Cu o echipă de 16 profesori dedicați și pasionați, centrul este pregătit să susțină candidații în atingerea obiectivelor lor lingvistice iar indicatorii de performanță atinși arată o rată de succes de 100% la examenele Cambridge English, cu peste 2.500 de candidați care au obținut un certificat Cambridge English cu susținerea centrului, de la înființarea sa și până în prezent.

Detalii și înscrieri la examene Cambridge English organizate la sediul Cambridge Star Botoșani pot fi obținute prin email la office.cambridgestar@gmail.com sau la nr. tel.: 0799.177.077.