Prima pagină » A cumpărat o clădire din 1906 și o transformă în hotel boutique cu restaurant
Economic

A cumpărat o clădire din 1906 și o transformă în hotel boutique cu restaurant

Proiect de transformare a unei clădiri proiectate de Anghel Saligny și construită în jurul anului 1906.

Omul de afaceri care a cumpărat clădirea istorică de o eleganță aparte vrea să o transforme în hotel boutique cu restaurant.

Este vorba despre clădirea monument istoric ”Uzina Electrică” din municipiul Botoșani.

Aceasta a fost cumpărată de omul de afaceri Liviu Martiniuc prin firma Rap Mar SRL.

”Avem un proiect în discuție cu arhitecții și comisia de monumente istorice pentru a face la Uzina Electrică un hotel cu restaurant. Sunt multe restricții și multe impuneri având în vedere că este o clădire monument istoric și vom vedea ce se va aproba și ce nu”, a declarat omul de afaceri Liviu Martiniuc, din orașul Săveni.

Firma Rap Mar a depus la Primăria Botoșani documentația pentru demolarea a două corpuri de clădire din spatele Uzinei Electrice pentru a degaja terenul necesar viitorului proiect de investiții.

La intersecția străzilor Calea Națională cu Sucevei, Primăria Botoșani are un proiect de amenajare a unui pasaj subteran cu finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, iar tronsonul din Calea Națională de la Uzina Electrică și până la Stadionul Municipal va fi modernizat prin același program.

În țările din Vestul Europei sunt foarte multe exemple de clădiri istorice care au fost transformate în hoteluri și restaurante.