Prima pagină » Primăria Bucecea va moderniza Școala nr. 1 prin CNI la standardul nZEB, respectiv pentru un consum mic de energie
Administrație Știri locale

Primăria Bucecea va moderniza Școala nr. 1 prin CNI la standardul nZEB, respectiv pentru un consum mic de energie

Primăria orașului Bucecea a mai depus la nivel național un proiect de modernizare a unei unități de învățământ importante de pe plan local.

Primarul Angel Gheorghiu a anunțat proiectul ca fiind ”un pas important pentru comunitatea noastră locală”, respectiv ”Reabilitare, modernizare și dotare a Școlii Generale nr. 1 Bucecea”, a cărui documentație a fost depusă la Compania Națională de Investiții în vederea scoaterii la licitație, după ce s-au obținut toate avizele.

”Efortul nostru prinde contur și sper, în curând, să beneficiem de o instituție modernă și sigură, adaptată cerințelor educației și a dezvoltării durabile. Proiectul de renovare al școlii se va realiza conform standardului nZEB, beneficiind de energie electrică „verde” obținută din surse proprii, printr-un sistem de panouri fotovoltaice”, a declarat primarul Angel Gheorghiu.

Administrația locală din Bucecea pune accent pe importanța investițiilor în infrastructura educațională pentru a oferi condiții la standarde europene elevilor și profesorilor, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a tinerelor generații.

”Această școală face parte din amintirile familiilor noastre, multe generații și-au petrecut aici anii de școlarizare, printre care și eu, tatăl meu, bunicul meu. Investim în educație pentru viitorul copiilor nostri!”, a completat primarul Angel Gheorghiu.