Prima pagină » 3,4 milioane euro pentru lacul din Parcul Eminescu, construirea unei sere didactice, primul parc sensozial din Botoșani, monumentului Răscoalei de la 1907
Administrație Știri locale

3,4 milioane euro pentru lacul din Parcul Eminescu, construirea unei sere didactice, primul parc sensozial din Botoșani, monumentului Răscoalei de la 1907

Primim fonduri europene și doar pentru că avem graniță comună cu Republica Moldova și Ucraina. Primăria municipiului Botoșani este lider într-un proiect total de 8,4 milioane euro cu fonduri transfrontaliere.

Astfel Primăria Botoșani a depus proiecte de dezvoltare prin Programele Interreg NEXT România-Ucraina și România -Republica Moldova 2021 – 2027.

În cele 8 proiecte, unitatea administrativ – teritorială botoșăneană este lider de proiect sau partener cu Republica Moldova, Ucraina și județe de graniță din România (Satu Mare și Galați).

Totalizând 8,4 milioane de euro, din care 3,4 milioane de euro sunt aferente municipalității botoșănene, proiectele au ca obiect reabilitarea lacului Parcului Mihai Eminescu, construirea unei sere didactice, reabilitarea Grădiniței nr. 11, reabilitarea Parcului Ferdinand (Primăriei) și transformarea acestuia în parc senzorial, reabilitarea Parcurilor Sucevei și Curcubeului, reabilitarea Monumentului închinat Țăranilor – Răscoala de la 1907 și dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență cu o autospecială pentru lucrul la înălțime. ”Dezvoltăm orașul pe domeniile Educaței, Mediu, Cultură și Situații de Urgență. Toate proiectele cuprind și activități de cooperare între municipalitatea botoșăneană și partenerii săi. Prin intermediul acestor programe și prin proiectele comune depuse, dezvoltăm durabil aria de graniță dintre România, Ucraina și Republica Moldova”, a declarat primarul Cosmin Andrei.