Prima pagină » O profesoară a deschis o cafenea unde socializarea se face printre tablouri și cărți FOTO
Economic Știri locale Visit Botoșani

O profesoară a deschis o cafenea unde socializarea se face printre tablouri și cărți FOTO

Profesoara Andreea Suhăreanu, de la Liceul de Arte ”Ștefan Luchian” a deschis o cafenea în care socializarea la o cafea sau un ceai se face printe tablouri, cărți, obiecte vintage. Aceasta a deschis Cafeneaua Artelor în Botoșani, pe Bulevardul ”Mihai Eminescu”, lângă centrul de încasări al Nova Apaserv de lângă Parcul Eminescu.

La inaugurare au participat profesori, scriitori, oameni de afaceri, oficialități care au vrut să fie prezenți la inaugurarea primei unități din HoReCa din Botoșani, și printre puținele din țară, unde rulează programele TVR Cultural pe un TV.

Pereții sunt pictați de o profesoară, pereții sunt căptușiți cu rafturi pe care sunt cărți, mașini de scris, radiouri și televizoare vechi, obiecte vintage

”Mi-am dorit un spațiu boem, mai pe chill ca să folosesc un termen al tinerilor, să dăm posibilitatea să nu fie doar o cafenea, ci o cafenea în arte vizuale, sculptură, artă fotografică, muzică live, lansări de cărți și orice altceva legat de artă și de frumos”, le-a spus Andreea Suhăreanu prietenilor care au participat, alături de ea și soțul ei, Bogdan-Gabriel, la deschiderea Cafenelei Artelor.

Aceasta l-a avut alături la Cafeneaua Artelor și pe tatăl ei, scriitorul Mihai Babei.

”Am așteptat peste 30 de ani să se deschidă o astfel de cafenea în Botoșani, orașul lui Mihai Eminescu și Nicolae Iorga”, a declarat și Florin Huștiuc, somelierul care a încântat pe cei prezenți cu vinurile sale.

Cafeneaua Artelor se află lângă Casele Antipa, chiar în fața Palatului Justiției din Botoșani.

La deschidere au participat prefectul Sorin Cornilă, viceprimarul Liviu Toma, fostul inspector școlar general Ada Macovei, antreprenoarea consilier județean Cristina Breșug.